İstanbul'da lisede rehine krizi sona erdi

Güncelleme:

İstanbul'un Pendik ilçesinde Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen uzman erbaş olduğu belirlenen silahlı bir kişi okuldaki kadın çalışanı rehin aldı. Zanlı yaklaşık 1,5 saat sonra teslim oldu.

Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesine gelen ve silahlı olduğu öğrenilen uzman erbaş bir erkek şahıs, nişanlısı olduğu söylenen kadını tuvalette rehin aldı.

Nişanlısıyla birlikte kendisini tuvalete kilitleyen uzman erbaş, yaklaşık 1.5 saat sonra teslim oldu.

Birliğinden kaçtığı ifade edilen zanlının kendisinden ayrılmak isteyen nişanlısına kızdığı için okulu silahla bastığı öğrenildi. NTV'de yer alan habere göre, rehin alınan kişinin okul çalışanı 22 yaşında bir genç kadın olduğu öğrenildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Okul aile birliğinde görevli bir kadın rehin alındı. Rehin alan kişiyle müzakereler devam ediyor. İçeride başka bir kişi olduğuna dair bilgi yok" dedi.

Olay saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Uzman erbaş olarak görev yapan Umut K. birliğinden kaçtığını söyleyerek, aralarında kısa bir süredir sorun olduğunu iddia ettiği nişanlısını rehin aldı.

Özel harekat polislerinin yanı sıra Müzakere Timleri de devreye girdi.

İstanbul Valiliği, Pendik'teki rehine olayında müzakerelere başlandığını, ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevk edilerek gerekli güvenlik tedbirleri alındığını duyurdu.

İstanbul'da lisede rehine krizi sona erdi - Resim : 1

İstanbul'da lisede rehine krizi sona erdi - Resim : 2

REHİNENİN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU

Rehin alınan genç kadının kimliği de belli oldu. Adının Hümeyda K. olduğu belirlenen genç kadının okulda görevli olarak çalıştığı belirtildi. 

Rehine ile görüşmeler sürerken okul önünde sağlık ekibi de hazır bekletiliyor.

17 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Pendik’te 3 Ekim 2017 tarihinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken okul çıkışı av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetmişti.

Seçiniz...