Kasımpaşaspor tribün lideri cinayetinde yeni ayrıntılar

Güncelleme:

Kasımpaşaspor tribün lideri Yüksel U.'nun silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Kasımpaşaspor tribün lideri Yüksel U., 16 Nisan Cumartesi günü saat 18.10 sıralarında Beyoğlu'na bağlı Kaptan Paşa Mahallesi'nde, motosiklet ve çalıntı bir araçla adresinin önüne gelen kişiler tarafından silahlı saldırıda öldürülmüştü. Yüksel U.'ne düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sürerken, çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; cinayetle ilgili inceleme başlattı. Korkunç saldırıya ilişkini titiz bir soruşturma yürütülürken, Yüksel U. cinayetinin bilinmeyen ayrıntılarına ve perde arkasına ulaşıldı.

İstanbul Organize Polisi; Yüksel U.'in göğsünden vurularak öldürülmesi sonrasında bir sosyal medya hesabında paylaşılan Yüksel U.'in fotoğrafının altına yazılan "İntikam alındı" yorumu ve yorumun yapıldığı hesabı incelemeye aldı.

Olayın perde arkasında; liderliğini yurt dışında bulunan ve hakkında Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı) tarafından "Kırmızı Bülten" ile yakalama kararı bulunan firari Barış B.'nin yaptığı suç örgütünün olduğu tespit edildi.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Barış B.'nin "Çete" ve silahlı saldırı suçlarından çok sayıda dosyasının bulunduğu ve Yüksel U. ile aralarında husumet bulunduğu belirlendi. Olaya 10 kişinin karıştığı saptandı. Olayda silahı ateşleyerek cinayeti işleyen M.B.'nin de arasında bulunduğu 10 kişi Özel Harekat destekli operasyonla gözaltına alındı.

Katil zanlılarının ikamet adreslerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ve sekiz mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 kişinin; suç örgütü lideri olduğu iddia edilen ve Yüksel U. ile aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen Barış B.'nin adamları oldukları iddia edildi. Farklı suçlardan aranması olduğu iddia edilen Barış B.'nin 2018 yılında Gürcistan'a kaçtığı öne sürüldü.

KUMAR VE BAHİS İDDİASI

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri'nin tespitlerine ve iddialara göre; Yüksel U. ve çevresiyle Barış B.'nin lideri olduğu çetenin üyeleri arasında 2015 yılından bu yana "Kumar" ve "Yasa Dışı Bahis" yüzünden bir husumet oluştu.

KAN DAVASINA DÖNÜŞTÜ

İddialara göre iki taraf da birbirlerine karşı silahlı eylemlerde bulundu. Yaralama olayları yaşandı. Barış B. ve adamları olayı kan davasına dönüştürdü. Husumet büyüyüp cinayete vardı. Aralık 2020'de iki taraf arasında Beyoğlu Halıcıoğlu Mahallesi'nde yaşandığı iddia edilen silahlı kavgada; kurşunların yolda yürüyen Yusuf Tevfik S.'ye (16) isabet ettiği ve Yusuf Tevfik S.'nin ilgisi olmadığı olayda öldüğü belirtildi.

Gözaltına alınan 10 şüphelinin İstanbul Emniyeti'ndeki yasal işlemleri devam ediyor.

 

 

(Kaynak)