Kocaeli'de büyük yangın ! Alevler çevredeki binalara sıçradı

Kocaeli'de büyük yangın ! Alevler çevredeki binalara sıçradı
Güncelleme:

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan ambalaj fabrikasında yangın çıktı. Yangın büyüyerek iki iş yerine daha sıçradı.

İzmit'te, bir kağıt deposunda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek firmanın diğer bölümleriyle yanındaki otomobil bayisinin servis bakım kısmına ve bir gıda ürünleri fabrikasına da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saattir müdahale ettiği yangın, kısmen kontrol altına alındı

Edinilen bilgiye göre, İzmit sanayi mahallesi Özbaki Sokak’ta bulunan ambalaj fabrikasının depo kısmında sabah saatlerinde yangın çıktı. Fabrikanın depo kısmı biranda alevlere teslim oldu. Yangın kısa sürede büyüyerek yanında bulunan gıda deposuna ve otomotiv tesisine sıçradı.

Kocaeli'de büyük yangın ! Alevler çevredeki binalara sıçradı - Resim : 1

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının hızla büyümesi nedeniyle çevre ilçe ve illerden takviye itfaiye araçları olay yerine gönderildi.

Ayrıca belediyelerden tankerlerle itfaiye ekiplerine su takviyesi yapıldı.

Yangını, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları yapıyor. İşçiler yangının rüzgar nedeniyle kopan elektrik tellerinden çıktığını iddia ettiler.

Bu arada Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Vali Yardımcısı Dursun Balaban da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli'de büyük yangın ! Alevler çevredeki binalara sıçradı - Resim : 2

İHA