Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

Konya'nın Kulu ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye genelindeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

AFAD'dan yapılan açıklamada 4,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olduğu belirtilirken, 07:58'de meydana gelen deprem 13,57 km derinlikte oluştu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Kulu ilçesi Tavşançalı Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

Kulu ilçesi ve çevresinde hissedilen depremle ilgili şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediği öğrenildi. Vatandaşlar ise sarsıntıyı hissettiklerini belirtti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, "İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın Kulu ilçesinde sabah saat 07.58’de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada, “Konya İli Kulu ilçesinde saat 07.58’de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...