Konya'da Türk Yıldızları'na ait askeri uçak düştü

Güncelleme:

Konya'da Türk Yıldızları'na ait askeri eğitim uçağı kuş çarpması sonucunda kırıma uğrayarak düştü. Pilotun uçaktan atladığı belirlendi.

Konya Merkez Karatay ilçesi cezaevi yakınlarında askeri eğitim uçağı düştü. Türk Yıldızları'na ait F-5 eğitim uçağının pilotunun uçaktan atladığı ve sağ olduğu belirlendi.

Askeri uçağın kuş çarpması sonucunda kaza kırıma uğradığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi bir uçağımız kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya’da kaza kırıma uğramıştır. Pilotumuz uçaktan atlayarak sağ olarak kurtulmuş, gerekli kontrol ve tedavisinin yapılması için hastaneye sevk edilmiştir. Pilotumuzun sağlık durumu iyidir." ifadelerine yer verildi.

Kazadan uçaktan atlayarak kurtulan pilotun Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan uçağın düştüğü noktaya çok sayıda güvenlik ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk Yıldızları'na ait F-5 uçağının düşmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal da olay yerinde inceleme yaptı. 

Öte yandan paraşütle atlayarak sağ kurtulan Hava Pilot Binbaşı Ahmet Barbaros Civelek'in, kontrol amaçlı kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir süre daha gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edileceği belirtildi. Civelek'in, İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan birkaç ay önce 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki 134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı'na atandığı ve Türk Yıldızları'nın 2023'teki gösterileri için eğitim uçuşu yaptığı öğrenildi.