Necla'nın katili cezaevinde intihara kalkıştı

Necla'nın katili cezaevinde intihara kalkıştı

Zonguldak'ta 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın katil zanlısı meyve bıçağıyla boğazına keserek intihara kalkıştı.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) memur olan 23 yaşındaki Necla Sağlam'ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 34 yaşındaki Tolga K., cezaevinde meyve bıçağıyla boğazını keserek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılan Tolga K., tedavisinin ardından soruşturma savcısının talimatıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Geçen 24 Şubat'ta, Meşrutiyet Mahallesi'ndeki apartman dairesinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülen Necla Sağlam cinayetiyle ilgili tutuklanan Tolga K., dün saat 04.00 sıralarında Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi'nde meyve bıçağıyla boğazını, kollarını ve göğsünü kesmeye çalıştı. Koğuştaki diğer mahkumların engellediği Tolga K., Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğazında, kollarında ve göğsünde çizikler oluşan Tolga K., tedavisinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla beden ve ruh sağlığı bakımından rapor düzenlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Tolga K.'nın koğuşunda intihara teşebbüs etmesiyle ilgili resmi internet sitesinden açıklamada bulundu.

İntihara teşebbüs etmesinin ardından hastaneye kaldırılan Tolga K.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilen açıklamada, "Adı geçen şüpheli tedavi amacıyla daha sonra İstanbul iline sevk edilmiştir. İntihar girişimine ilişkin adli ve idari soruşturmaya başlanmıştır" denildi.