Oda başkanı kardeşinin katilini öldürdü

Oda başkanı kardeşinin katilini öldürdü
Güncelleme:

Konya'da ziraat odası başkanı A.Ü., kardeşi Mehmet Ü.'yü öldüren kişiyi tabancayla vurarak öldürdü.

Konya'da Seydişehir Ziraat Odası Başkanı 53 yaşındaki A.Ü., 2005 yılında, kardeşi Mehmet Ü.'yü öldüren 52 yaşındaki Mehmet Emin K.'yı tabancayla vurarak öldürdü. A.Ü. ardından jandarma karakoluna gidip teslim oldu.

2005 yılı Ekim ayında bir gazinoda eğlendikten sonra evine dönen  3 çocuk babası çiftçi 43 yaşındaki Mehmet Ü., Mehmet Emin K. tarafından bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürüldü. Olayın ardından yakalanan Mehmet Emin K., ilk ifadesinde "Namus meselesi için öldürdüm'' dedi.

12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Mehmet Emin K., dün akşam saatlerinde, eskiden belde statüsünde olan Kesecik Mahallesi'ndeki tarlasından evine dönen öldürdüğü Mehmet Ü.'nün kardeşi Seydişehir Ziraat Odası Başkanı A.Ü. ile karşılaştı. İkili arasında tartışma başladı. İddiaya göre Mehmet Emin K., "Kardeşini öldürdüm, seni de öldüreceğim" diyerek A.Ü.'ye bıçakla saldırmaya kalkıştı. Bunun üzerine A.Ü., kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından evinin önüne gelen A.Ü., üzerinde taşıdığı tabancayı çıkartıp peşinden gelen Mehmet Emin K.'nın üzerine 2 el ateş etti. Bacak ve karın bölgesinden yaralanan Mehmet Emin K., olay yerinde yaşamını yitirdi. A.Ü. de jandarma karakoluna gidip teslim oldu.

DHA