Şırnak'ta 21 PKK işbirlikçisi yakalandı

Şırnak'ta 21 PKK işbirlikçisi yakalandı
Güncelleme:

Şırnak'ta 21 PKK işbirlikçisi ve Kilis'te 5 DEAŞ'lı gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyonda 21 PKK işbirlikçisi gözaltına alındı. Kilis'te ise Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren yabancı uyruklu 5 DEAŞ mensubu yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılan terör operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya  göre,  Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi İncebel (Kato) Dağı bölgesindeki operasyonda iki  mağara tespit edildi.

Patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 4 tüpün  ele geçirildiği mağaradaki bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyonda da 21 PKK  işbirlikçisi yakalandı.

 5 DEAŞ'LI YAKALANDI 

Aramalarda iki tabanca, 46 tabanca fişeği, bir havalı tüfek, 6 av  tüfeği, 76 fişek, patlayıcı ateşleyicisi, 6 kalaşnikof şarjörü, 30 kalaşnikof  fişeği, bir dürbün, bir hedef noktalayıcı, bin 75 karton Kaçak sigara ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren yabancı  uyruklu 5 DEAŞ mensubu yakalandı. Şırnak'ın Uludere ilçesindeki temas aramasında bulunan bir el yapımı  patlayıcı ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde tespit edilen büyük tüpe, yaklaşık 50  kilogram amonyum nitratla hazırlanmış patlayıcı imha edildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki temas aramasında, yaklaşık 30  kilogram patlayıcıyla hazırlanmış üçlü el yapımı patlayıcı düzeneği etkisiz hale  getirildi.  Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda  bulunan sırt çantasında el yapımı patlayıcı, tetikleme tertibatı ve gıda maddesi  ele geçirildi.

DHA & AA