Şok iddia: ''Bir teğmen 10 Kasım'da takmam deyip Atatürk rozetini yırttı''

Şok iddia: ''Bir teğmen 10 Kasım'da takmam deyip Atatürk rozetini yırttı''
Güncelleme:

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda "Atatürk rozeti takmayı reddeden ve yırtıp atan bir teğmen ile başka bir teğmen arasında kavga çıktığı" iddiası gündeme bomba gibi düştü. MSB kaynakları söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İstanbul'da bulunan Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım'da bir teğmenin Atatürk rozetini takmak istemediği için yırttığı ve bir başka teğmenle bu yüzden aralarında kavga çıktığı iddia edilmişti.

Bu iddia CHP'li milletvekili Özgür Ceyhan tarafından TBMM gündemine taşınırken Milli Savunma Bakanlığı'ndan da resmi açıklama geldi.

İDDİA NEYDİ ?

10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde tüm teğmenlere göğüslerine takması için bir Atatürk fotoğrafı ve rozeti verildi. İddiaya göre bir teğmen bu rozeti takmadığı gibi, fotoğrafı da buruşturup attı. Bunu gören diğer teğmenler tepki gösterince, Atatürk fotoğrafını buruşturup atan teğmenin, “Ben Atatürk’ün askeri yönünü beğeniyorum ancak cumhuriyet sonrası yaptıklarına katılmıyorum” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

İddiaya göre, bu sözler sonrası olaya tepki gösteren askerlerle, Atatürk fotoğrafını yırtan teğmen ve arkadaşları arasında arbede çıktı.

İki grup arasındaki arbedenin büyümesiyle dışarıdan polis ve jandarmanın dahil olduğu belirtildi. Bu tartışmanın ardından Atatürk resmini yırtan kişinin dışarıdan darp raporu aldığı ve buna binaen gece saat 03.00’da sivil savcının darp edenleri çağırdığı da iddialar arasında.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iddialara ilişkin,” Son günlerde sosyal medya platformlarında 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreninde Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda bir grup teğmenin yakalarına Atatürk resmi takmayı reddettikleri, teğmenlerden birinin Atatürk resmini yırtarak yere attığı ve buna tepki gösteren diğer bir grup teğmen ile aralarında arbede yaşandığı, arbedenin büyümesi ile olaya dışarıdan jandarma ve polisin de dahil olduğu, konuya ilişkin idari soruşturma başlatıldığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır” sözleriyle bu iddiayı yanıtlaması için Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e yönelik soru önergesi verdi.

MSB'DEN YALANLAMA

MSB kaynakları, Tuzla Piyade Okulu'nda bir grup teğmenin 10 Kasım'da Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiği ve kavga çıktığı iddiasını yalanlayarak, iddianın dezenformasyon olduğunu bildirdi. Kaynaklar, konuyla ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığını da belirtti.