Soma'daki maden faciasında ölen gencin babası telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu

Güncelleme:

Adana'da yaşayan 74 yaşındaki O.Ç., telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Soma maden faciasında hayatını kaybeden oğlundan kalan tazminatı, engelli iki kızının geleceği için bankada biriktiren yaşlı adam, kendisini "adliye polisi" olarak tanıtan şahıslara 495 bin TL gönderdi. Dolandırıcıların parayı anında altına çevirdiği ortaya çıkarken, gözyaşlarına boğulan babanın feryadı yürekleri yaktı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında oğlunu kaybeden ve tazminat alan Adanalı bir baba, engelli kızları için bankaya yatırdığı 495 bin lirayı kendisini telefonla arayan sahte polise gönderdi. Baba engelli kızlarının geleceği için biriktirdiği parayı kaptırdığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan O.Ç.'in (74) oğlu A.Ç. (34), 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybetti. A.Ç.'in vefatının ardından aileye tazminat verildi. Baba O.Ç., kendisine ve eşine verilen tazminatla iki katlı bir ev alırken, işitme ve konuşma engelli olan iki kızına ait paraya ise onların geleceği için önce altın aldı daha sonra da bozdurup bankaya yatırdı.

"Paranızı çekip verdiğimiz IBAN'a yatırın"

İddiaya göre, 6 Nisan günü O.Ç.'i cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini adliyede görevli polis olarak tanıttı. Dolandırıcı, "Sizin bilgileriniz şüphelilerin eline geçmiş. Bankadaki paranızı çekecekler. Biz çok gizli bir operasyon yürütüyoruz. Bankada da onların adamı var. Kimseye bir şey söylemeyin. Şu ana kadar 20 kişiyi aldık, diğerlerini de alacağız. Telefonu kapatmayın, bankaya giderek paranızın tamamını vereceğimiz IBAN'a gönderin" diyerek yaşlı adamı yönlendirdi.

Bunun üzerine panikleyen O.Ç., engelli kızları için bankada biriktirdiği 495 bin lirayı verilen IBAN numarasına gönderdi.

"Sahte polis kuyumcu IBAN'ı verip parayı altına çevirdi"

Dolandırıcı daha sonra O.Ç.'i yeniden arayarak, yakalanan şüphelilerin Yüreğir Devlet Hastanesi'ne getirileceğini söyleyip oraya gitmesini istedi. Hastaneye giden Çelik, bir süre beklemesine rağmen kimseyi bulamadı. Şüphelenerek kendisini arayan numarayı geri arayan yaşlı adam, ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak polis merkezine gidip şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine polis hemen araştırma başlattı. Yapılan incelemede verilen IBAN'ın başka bir ilde kuyumcuya ait olduğu, dolandırıcıların yatan para ile altın alıp kayıplara karıştığı belirlendi.

"O para ölen oğlumdan kalmıştı"

Yaşadığı mağduriyeti anlatan O.Ç., gözyaşlarına hakim olamayarak şunları söyledi:

"Benim oğlum Soma'da hayatını kaybetti. O paralar ondan kaldı. İki kızım engelli, onların geleceği için önce altın yaptım sonra bankaya yatırdım. Beni arayanlar 'devlet adına gizli operasyon yapıyoruz' deyince elim ayağım bağlandı inandım. Emekliyim, 20 bin lira maaş alıyorum. Kızlarımın parası gitti. Ben şimdi ne yapacağım?"

Olayla ilgili polis ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.

İHA

Töre cinayetinin ayrıntıları kan dondurdu: 3 çocuğun babası kayınbiraderi çıktı, diri diri yakmışlar Töre cinayetinin ayrıntıları kan dondurdu: 3 çocuğun babası kayınbiraderi çıktı, diri diri yakmışlar Gözaltına alınan CHP'li belediye başkanı serbest! Gözaltına alınan CHP'li belediye başkanı serbest! Termometrelerin 0'ın altına düştüğü tarımın başkentinde üreticinin zirai don nöbeti başladı! Termometrelerin 0'ın altına düştüğü tarımın başkentinde üreticinin zirai don nöbeti başladı! Bir ilimizde kırmızı ışık cezası rekoru kırıldı; 1,5 ayda 1.877 ceza kesildi, tutar dudak uçuklattı Bir ilimizde kırmızı ışık cezası rekoru kırıldı; 1,5 ayda 1.877 ceza kesildi, tutar dudak uçuklattı PFDK’dan Beşiktaş’a milyonluk ceza yağmuru! Serdal Adalı, Cherny, Agbadou... PFDK’dan Beşiktaş’a milyonluk ceza yağmuru! Serdal Adalı, Cherny, Agbadou... Barışma bahanesiyle geldi, öz kızını öldürüp eski eşini ağır yaraladı! Barışma bahanesiyle geldi, öz kızını öldürüp eski eşini ağır yaraladı! 65 yaşındaki yaşlı adam, 18 metrelik kuyuda tam 16 gün boyunca mahsur kaldı! 65 yaşındaki yaşlı adam, 18 metrelik kuyuda tam 16 gün boyunca mahsur kaldı! TCMB'den tarihi zarar! Merkez Bankası'nın zararı 1 Trilyon TL'yi aştı! TCMB'den tarihi zarar! Merkez Bankası'nın zararı 1 Trilyon TL'yi aştı! Türkiye'nin göklerdeki gururu KIZILELMA'dan görünmezlik testinde gövde gösterisi! Türkiye'nin göklerdeki gururu KIZILELMA'dan görünmezlik testinde gövde gösterisi! Tartışma yaratan bungalov düzenlemesinde Erdoğan devrede! Tartışma yaratan bungalov düzenlemesinde Erdoğan devrede!
Trump sosyal medyadan hakaret yağdırdı! Demediğini bırakmadı Trump sosyal medyadan hakaret yağdırdı! Demediğini bırakmadı Kim Milyoner Olmak İster'de edebiyat mezununu genç kadını terleten soru Kim Milyoner Olmak İster'de edebiyat mezununu genç kadını terleten soru Hafta sonunun hava durumu belli oldu; hava önce buz kesecek ama ardından bahar geliyor.. Hafta sonunun hava durumu belli oldu; hava önce buz kesecek ama ardından bahar geliyor.. Sel felaketinde kahreden görüntüler! 2 kişinin öldüğü selin geliş anı kamerada! Sel felaketinde kahreden görüntüler! 2 kişinin öldüğü selin geliş anı kamerada! Ekranların güzel oyuncusundan aynı zamanda meslektaşı olduğu eşi hakkında dikkat çeken itiraf Ekranların güzel oyuncusundan aynı zamanda meslektaşı olduğu eşi hakkında dikkat çeken itiraf Sigaraya topyekün yasak geliyor! İşte AK Parti'nin masasındaki yeni düzenleme! Sigaraya topyekün yasak geliyor! İşte AK Parti'nin masasındaki yeni düzenleme! ABD First Lady'si Melania Trump, Jeffrey Epstein sessizliğini bozdu ABD First Lady'si Melania Trump, Jeffrey Epstein sessizliğini bozdu Burası Sibirya değil, Türkiye! Nisan ortasında kar esareti: Ulaşım durdu, her yer kar örtüsü altında Burası Sibirya değil, Türkiye! Nisan ortasında kar esareti: Ulaşım durdu, her yer kar örtüsü altında CHP'li bir belediyeye daha operasyon! Gözaltılar var CHP'li bir belediyeye daha operasyon! Gözaltılar var Akaryakıttaki rekor indirim sevinci kısa sürdü... Hem benzine hem de motorine yeniden zam geliyor! Akaryakıttaki rekor indirim sevinci kısa sürdü... Hem benzine hem de motorine yeniden zam geliyor!