Terör protestosunda silahlar konuştu: 1 ölü !

Terör protestosunda silahlar konuştu: 1 ölü !

Terör protestosuna silahlı saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde dün akşam düzenlenen terör protestosunda açılan ateş sonucu yaralanan bir kişi hayatını kaybetti.

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde dün akşam düzenlenen terör protestosunda kimliği belirsiz bir kişinin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu karnından yaralanan 18 yaşındaki Bahadırhan Okçu, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

Dün akşam saatlerinde yapılan terörü protesto gösterisi sırasında Kargıpınarı Mahallesi’nde çıkan gerginlikte kimliği belirsiz bir kişi pompalı av tüfeğiyle hedef gözetmeksizin etrafa açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla yaralanan Bahadırhan Okçu eyleme katılanlar tarafından Erdemli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Okçu, yapılan müdahalelere rağmen akşam saatlerinde öldü. Polis, Okçu’nun ölümüne neden olan pompalı tüfekli kişiyi tespit ederek yakalamak için soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

MERSİN'DE 3 POLİS YARALANDI

Merkez Akdeniz İlçesi'nin Hastane Caddesi'ndeki MHP il binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Türk bayrakları taşıyarak yürüyüşe geçti. "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan grup, İstiklal Caddesi üzerinden geçerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yenişehir İlçesi Forum Alışveriş Merkezi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki grupla birleşen kalabalık, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne okudu.

HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Daha sonra dağılmaya başlayan kalabalıktan yaklaşık 500 kişi, Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki HDP il binasına doğru koşmaya başladı. "Mersin gençleri silah istiyor" sloganları atan çoğunluğu genç eylemciler, il binasının yaklaşık 50 metre ilerisinde polis barikatı ile karşılaştı. Polis barikatını yaklaşık 10 dakika zorladıktan sonra aşan grup, taş ve sopalarla il binasına saldırdı. Eylemcilerin bazıları camlarını kırarken, bazıları da ikinci kattaki parti tabelasını indirdi. İndirilen tabelanın yerine Türk Bayrağı asan eylemciler, il binasını yaklaşık yarım saat boyunca taş yağmuruna tuttu.

Bu sırada taşların isabet ettiği 3 polis yaralandı. Polisin biber gazı ve tazyikli su kullandığı müdahale sonuç vermeyince, eylemciler megafonla ikna edilmeye çalışıldı. Binayı taşladıktan sonra sakinleşen grup, il binasının bulunduğu sokaktan ayrıldı. Yaralı polisler ise götürüldükleri hastanede tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Merkez Mezitli İlçesi'nde ise yaklaşık bin kişi ellerinde dev Türk bayraklarıyla D-400 Karayolu'nu trafiğe kapatıp "Şehitler ölmez vatan bölünmez', "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Daha sonra gruptan bazı kişiler HDP ilçe binasına balkondan girerek tabelaları söküp, parti filamalarını yakarak binayı ateşe verdi. Yangın, olay yerine gelen itfaiye tarafından kısa sürede söndürülerek kontrol altına alınırken, polis grubu havaya bir el ateş ederek grubu dağıttı.

SİLİFKE'DE SICAK EYLEM

Silifke İlçesi'nde ise yaklaşık 2 bin kişilik grup, akşam saatlerinde tabelası sökülüp afişi yakılan HDP binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin müdahalesinin ardından Adnan Menderes Caddesi'nden Şehirlerarası Terminale yürüyen grup sık sık durarak İstiklal Marşı okudu. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile otogara giren protestocu grup daha sonra D-400 Karayolu'nu trafiğe kapatarak üç yol mevkiine geçti. Burada ateş yakarak çember oluşturan kalabalık tekbir getirerek PKK aleyhine slogan attı. Protestocular daha sonra gruplar halinde şehrin farklı yerlerine dağıldı.

Mut İlçesi'nde ise, MHP Mut İlçe binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, "Askere kalkan eller kırılsın" sloganları atarak yürüyüşe geçti. İnönü Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Hükümet Caddesi güzergahında yürüyen grup, Hükümet Konağı yakınında şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı