Türkiye'de sözün bitti an: ''Annem karne hediyesi et aldı''

Güncelleme:

Dün itibariyle okullarda yarıyıl zili çalarken bir çocuğun kameralara yaptığı "annem karne hediyesi et aldı" açıklaması yüreğimize hançer gibi battı....

Yarıyıl tatili için son ders zili bugün çaldı. Karnelerini alan öğrenciler 2 haftalık yarıyıl tatiline çıktı. Habertürk'te bir ilkokul öğrencisiyle yapılan röportaj sosyal medyada gündem oldu.

Öğrenci, muhabire yaptığı konuşmasında, "Annem karne hediyesi et aldı" dedi. Kasap da "Karne hediyesi. Kasap abisinden 3 kalem pirzola" ifadelerini kullandı.

Habertürk TV de bugün Et Süt Kurumu’nun son aldığı kararı yerinde görmek için kasaplarla röportaj yapmaya gitti.

O esnada muhabirin mikrofon uzattığı çocuk yürekleri burkan sözler sarf etti. Çocuk mikrofona, “Annem karne hediyesi et aldı.” dedi. Kasap da muhabire, “Karne hediyesi kasabımızdan 3 kalem pirzola.” diye konuştu.

ERDOĞAN "MUZ LÜKS OLMAKTAN ÇIKTI" DEMİŞTİ AMA...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Muz lüks olmaktan çıktı” diye övünürken, bir çocuğun “Annem karne hediyesi olarak et aldı” demesi büyük tepki çekti. Erdoğan’ın bu açıklamasına karşı ülkede ekonomik krizin derinleştiği, temel gıdaların dahi alınamayacak fiyatlara çıktığı itirazları yükselmişti.

ET FİYATLARI

Et ve Süt Kurumu'na (ESK), et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile gerekli yetki ve görevlendirmeler yapıldı.

ESK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayı öncesi hazırlıklar çerçevesinde et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacıyla ESK için gerekli olan yetki ve görevlendirmelerin yapıldığı bildirildi.

Üreticilerin ve tüketicilerin korunması amacıyla et piyasasının düzenli olarak takip edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır. ESK Satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır. Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze Karkas Et satışı yapılacaktır.”

TWITTER'DA DA GÜNDEM OLDU

annem karne hediyesi et aldı tweetleri

annem karne hediyesi et aldı tweetleri

annem karne hediyesi et aldı tweetleri

annem karne hediyesi et aldı tweetleri

annem karne hediyesi et aldı tweetleri