Türkiye'nin konuştuğu Eylül Yağlıkara davasında karar çıktı

Türkiye'nin konuştuğu Eylül Yağlıkara davasında karar çıktı
Güncelleme:

Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın ölümüyle ilgili davada ailenin komşusu Uğur K., müebbet ve 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan annesi Huriye K.'ye ise 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Polatlı'ya bağlı Uzunbeyli mahallesinde 22 Haziran 2018 tarihinde kaybolan Eylül Yağlıkara'nın, 1 hafta sonra toprağa gömülü cesedi bulundu. Eylül'ün, cinsel istismara uğradıktan sonra öldürüldüğü belirlendi. Eylül'ün öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan ailenin komşusu Uğur K. (42) ile tutuksuz yargılanan annesi Huriye K., Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanık Uğur K., duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılırken, annesi Huriye K. salonda hazır bulundu. Eylül'ün ailesi ve avukatlar da duruşmaya katıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Tutuklu sanık Uğur K., savcının mütalaasına karşı son savunmasını yaparak, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sanık Huriye K. de olay günü Eylül Yağlıkara'yı hiç görmediğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Uğur K.’in avukatı ise suçlamaların maddi delillere dayanmadığını, Adli Tıp Kurumu raporlarında küçük kızın ölümü ve cinsel istismarla ilgili net tespitler yapılmadığını iddia ederek, "Çocuğun ne şekilde öldüğü net değildir. Bu nedenle savcılık mütalaasını kabul etmiyoruz. Tahliye ve beraat talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

ANNEDEN AVUKATLARA TEPKİ
Bu sırada anne Şerife Yağlıkara, sanık avukatlarına dönerek, "Ben anneyim, içim yanıyor. Nasıl bir katilin dışarı çıkmasını istersiniz. Dışarı çıksın da başka Eylülleri de mi öldürsün?" diye tepki gösterdi. Salonda bulunan yakınları da avukatlara tepki gösterdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Uğur K.'e, 'çocuğu kasten öldürme', 'çocuğu hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası verdi. Cezada hiçbir indirim uygulanmadı. K.’in annesi sanık Huriye K.'e ise 'yardım etmek'ten 15 yıl 10 ay hapis cezası verilirken, uygulanan adli kontrolün devamına da hükmedildi.

DHA