73 bin TL maaşı beğenmeyen AK Partili vekil çifte maaşlı iddiası

73 bin TL maaşı beğenmeyen AK Partili vekil çifte maaşlı iddiası
Güncelleme:

Türkiye'de vatandaş ayın sonunu getiremez hale gelirken, 73 bin 379 TL'lik milletvekili maaşını beğenmeyen AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar'ın FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden de aylık 67 bin TL huzur hakkı aldığı iddia edildi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, vekil maaşlarından dert yandı. Yaptıkları çalışmaya göre maaşlarının düşük olduğun savunan Bayraktar "Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Rabbime hamdolsun fındığımız var" demişti.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Milletvekili seçilmesine rağmen FİSKOBİRLİK'teki görevini bırakmayan Bayraktar'ın FİSKOBİRLİK'ten de 67 bin TL huzur hakkı aldığı iddia edildi. Ayrıca Bayraktar'ın Sakarya ve Giresun'da 2 makam aracı olduğu belirtildi.

Milletvekilliği maaşı ne kadar ?

2021 yılında milletvekili maaşı 25 bin lira olarak belirlendi. 2022 yılının ilk yarısında milletvekili maaşı 40 bin liraya yükseltilirken yılın ikinci yarısında 56 bin liraya yükseltildi. Milletvekillerinin 2023 yılında aldıkları aylık maaş 73 bin 379 lira olarak belirlendi.

 Milletvekilliğinden emekli olup görevine devam edenler için ise bu rakam 147 bin lirayı buluyor.

Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun, Ar-Ge birimi KAMUAR’ın, dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda ile beslenmenin yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken harcamaları dikkate alarak hesapladığı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Eylül 2023 sonuçları açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayı açlık sınırı 14 bin 500 TL'yi aşarken, yoksulluk sınırı da 41 bin 651 liraya çıktı.