8 PKK yandaşına gözaltı

8 PKK yandaşına gözaltı

Yasadışı slogan atarak Öcalan posterleri açtığı saptanan 8 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçleriyli girdikleri çatışmada öldürülen PKK’lı terörist Mehmet Ali Melik'in önceki hafta Şanlıurfa'da düzenlenen cenaze törenine katılıp, yasadışı slogan atarak Öcalan posterleri açtığı saptanan 8 kişi gözaltına alındı. Aynı cenaze töreninde açılan ‘İntikam’ yazılı pankart, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da tepkisine neden olmuştu.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde güvenlik güçleri ile girilen çatışmada öldürülen Mehmet Ali Melik, geçen 26 Haziran’da memleketi Şanlıurfa’da, PKK mitingine dönen cenaze töreni ile toprağa verildi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin de katıldığı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tepki gösterdiği ‘İntikam’ yazılı pankartın açıldığı cenaze töreni sırasında polis tarafından kaydedilen görüntüler incelendi. Görüntülerde yasadışı slogan atıp, örgüt propagandası yapan kişiler saptandı. Kimlikleri saptanan PKK yandaşlarından 8’i için bu sabah kentin değişik semtlerindeki evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şafak vakti düzenlenen operasyonlarda Ahmet Melik, Müzeyyen Melik, Halil Melik, Yusuf Çiçek, Ruken Aslan, Mahmut Oghal, Celal Uygur ve Mehmet Kıvık gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda bazı bilgisayar ve dokümanlara da el konulan 8 şüpheli daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorgulanmalarına halen devam edilen şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ‘Terör örgütü propagandası yapma’, ‘Suç ve suçluyu övme’ iddiasıyla adliyeye sevk edileceği kaydedildi.