9 hakim ve savcı gözaltına alındı

9 hakim ve savcı gözaltına alındı
Güncelleme:

FETÖ soruşturması kapsamında 9 hakim ve savcı gözaltına alındı.

HSYK tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt ile iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen 9 hakim ve savcı gözaltına alındı.

HSYK tarafından 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 3.  maddesinin 1. fıkrası kapsamında, FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatlarının olduğu  gerekçesiyle meslekten çıkarılan 45 hakim ve cumhuriyet savcısından, İstanbul  Bölge Adliye Mahkemeleri yargı çevresinde görev yapan 9 hakim ve savcı hakkında  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı çıkarıldı.

 
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman tarafından yürütülen  soruşturma kapsamında, haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan  işlem yapılan 7 hakim ve 2 savcı, emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'sinin İstanbul İdare Mahkemesinde, 3'ünün Kocaeli'de,  birinin Tekirdağ'da ve birinin Edirne'de hakim olarak görev yaptığı, 2 şüphelinin  ise Tekirdağ ve Sakarya'da savcı olarak çalıştığı belirtildi. Şüphelilerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan ve etkin  pişmanlıktan yararlanan meslektaşların verdiği ifadeler doğrultusunda gözaltına  alındığı öğrenildi.
 

AA

Etiketler hakim savcı hsyk fetö