ADANA'DA BOMBALI ARAÇ YAKALANDI !

ADANA'DA BOMBALI ARAÇ YAKALANDI !

Adana'da valiliğe yönelik saldırıdan sonra bir bombalı araç yakalandı. Sürücüsü vurularak yaralı ele geçirildi.

Adana Valiliği'nin otoparkında bu sabah bir patlama meydana geldi. Valilik makam girişine yakın bir yerde yaşanan patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği 33 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlamanın bir kadın terörist tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın saldırıdan dakikalarla kurtulduğunu açıkladı. Öğleden sonra Adana'da 2. bombalı araç yakalandı. Sürücüsü vurularak yaralı olarak ele geçirildi.

Adana’daki bombalı saldırıyla ilgili şüpheli olarak aranan hafif ticari araç saat 15.25’de merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesi’nde saptandı.

Ekiplerin dur ihbarına rağmen kaçan araç sürücüsü, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı sürücü için ambulans istendi.

Araçta yapılan incelemede bomba düzeneği olduğu belirlendi. Olay yerine çok sayıda takviye ekibin yanı sıra bomba imha uzmanı yönlendirildi. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Ömer Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Çatışma sonucu güvenlik güçleri, aracın içindeki şahsı yaralı olduğunu söyledi. Ama gerçek,   güvenlik güçlerimizin kimlik tespitiyle birlikte ortaya çıkacak. Bu alçakca saldırıyı gerçekleştirenlerin yanına kar kalmayacak. Hastaneyi ziyaret ettim, bir polis kardeşimiz 25. haftalık hamile. Bu saldırıya gerçekleştirenler bu kadar caniler. 

2334749.jpg

Etiketler adana