AK Parti'nin önemli isminden ''hidayete eren cemaatçilere'' sert açıklama

AK Parti'nin önemli isminden ''hidayete eren cemaatçilere'' sert açıklama

AK Parti milletvekili Metin Külünk 15 Temmuz'dan sonra hidayete eren FETÖ'cülere inanmadığını ve yaptıklarının bir karşılığı olması gerektiğini savundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk açıklamasında “15 Temmuz’dan sonra “bilmiyordum yeni öğrendim” diyenlere inanmıyorum. MİT krizinde, 17 Aralık’ta, MİT TIR'larında, binlerce ihanet haberinde gerçeği göremedin 15 Temmuz’da mı gördün? 15 Temmuz darbesi başarılı olsalardı “ben yeni aydınlandım” diyenler yine hidayete erecekler miydi? Samimi olarak pişmanlık duyanlar yargıya bildiklerini anlatmalı. 17 Aralık’tan sonra yaptıklarının bir bedeli mutlaka olmalı…” dedi.

Külünk'ün bir itirazı da mağduriyet iddialarına:

''Bakın işin en kritik aşamasındayız. Psikolojik savaş yaşanıyor. Devlet örgüte hakim durumda. Suçluları adaletin önüne çıkarmak için titiz bir çalışma yürütülüyor. Ancak karşımızdaki örgütü çok iyi tanımamız gerekiyor. Bu örgüt birden fazla planı olan bir yapı. Küresel bilgi savaşlarını ve dezonformasyonu çok iyi biliyorlar. Şu an ikinci etaba geçtiler. Mağduriyet kavramı üzerinden 15 Temmuz'u unutturmaya çalışıyorlar. Buna izin vermemeliyiz. Demokrasi yanlısı televizyonlar her gün Beştepe'nin, Meclisin, Özel Kuvvetlerin bombalanma görüntülerini yayınlamalı. Gazeteler şehit ve gazilerin destansı öykülerini yazmalı. FETÖ'nün kara propagandası ile bu ihanetin unutulmasına izin vermemeliyiz.''

Sabah