Akfen Gyo, Novotel İstanbul Bosphorus'u Hizmete Açtı

Akfen Gyo, Novotel İstanbul Bosphorus'u Hizmete Açtı

İSTANBUL (AA) - Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yatırımı yapılan 5 yıldızlı Novotel İstanbul Bosphorus hizmet vermeye başladı.Şirket...

İSTANBUL (AA) - Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yatırımı yapılan 5 yıldızlı Novotel İstanbul Bosphorus hizmet vermeye başladı.

Şirket açıklamasına göre, yatırımlarını hizmete açmaya devam eden Akfen GYO, Karaköy'ün merkezinde 5 yıldızlı olarak yatırımını gerçekleştirdiği 200 odalı Novotel İstanbul Bosphorus'u hizmete açtı.

Tarihi yarımada manzarasının yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinlikler ile gün boyu canlılığını koruyan bir bölgede hizmete açılan Novotel İstanbul Bosphorus, şirketin stratejik ortağı Accor Grubu tarafından işletilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, Novotel İstanbul Bosphorus'u sektöre kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Güçsav, şunları kaydetti:

"Otelimiz, Türk ve dünya mutfağının en lezzetli örneklerini sunan restoranı ve misafirlerinin konforu için sunulan tüm özellikleri ile turizm sektörü açısından bölgenin cazibe merkezi olan Rıhtım Caddesi üzerinde bulunuyor. Tarihi yarımadaya, Galata Kulesi'ne ve boğaza yürüme mesafesinde olan son derece modern bu tesis için yaklaşık 120 milyon TL tutarında yatırım yaptık.

Sahip olduğumuz iş modeli ve Accor Grubu ile yaptığımız stratejik iş birliği kapsamında 10 yıl gibi bir sürede Türkiye, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 19'u operasyonel, 1'i inşaat aşamasında olan toplam 20 otelden oluşan bir portföye ulaştık. Büyüme hedeflerimiz kapsamında İstanbul'da hayata geçirdiğimiz bir diğer önemli projemiz 200 odalı İbis Otel Tuzla'nın da inşaatı devam ediyor. Bu yatırımımızı da yılın ikinci çeyreğinde hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece, yıl içinde portföyümüzdeki otellerin tümü operasyona geçmiş olacak ve faal otel sayımız 20'ye, oda sayımız ise 3 bin 628'e ulaşacak."