Altın yeniden yükselişte... Dolar ve Euro zirvede!

Altın yeniden yükselişte... Dolar ve Euro zirvede!
Güncelleme:

Dün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında yükselişini sürdüren piyasalarda ibre hala yukarı yönlü. Dolar, Euro, Sterlin yükselişte. Altın ve gümüş de yükseliyor... İşte para piyasalarında son durum....

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon rakamlarını Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %17,53, aylık %1,94 artış olarak açıkladı. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,46 artmasını bekliyordu.

Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) perşembe açıklanacak tutanakları öncesinde küresel pay piyasalarında ülke ve sektör bazlı ayrışmaların arttığı görülüyor. Emtia piyasalarında devam eden oynaklığın da beslediği ayrışmaların bir süre daha gündemde kalması bekleniyor.

DOLAR, EURO VE STERLİN

Dolar 8,67 TL'den, Euro 10,29 TL'den, Sterlin ise 11.98 TL'den işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6680 lira, avronun satış fiyatı ise 10,2840 lira olmuştu.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında görülen delta varyantının küresel risk iştahını olumsuz etkilemeye devam ettiğini kaydetti.

GÜMÜŞ VE ALTIN

Gümüş 7,36 TL'den fiyatlanırken, onsu 1.807 dolar olan altında, gram altın 499/504, çeyrek altın 810/827, Cumhuriyet altını ise 3.334/3.369 TL alış/satış fiyatlarıyla işlem görüyor.

Uluslararası piyasalarda spot altının fiyatı 2 haftanın zirvesine yakın seyrediyor. Petrol fiyatlarındaki artışın enflasyon yaratacağı endişesi ve dolardaki zayıflık altın fiyatlarını destekler nitelikte.

BITCOIN VE ETHEREUM

Kripto para piyasalarının iki amiral gemisinde de bir ileri bir geri süreç devam ediyor. Bitcoin 34 bin 125  dolardan, Ethereum ise 2 bin 299 dolardan işlem görüyor.

PETROL FİYATLARI

Petrol fiyatları ise, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun 18. Bakanlar Toplantısı'nın iptal edilmesi üzerine dün yüzde 1,2 değer kazandı.

OPEC'ten yapılan açıklamada, üretim politikasına yönelik anlaşmaya varılamaması üzerine toplantının iptal edildiği ve yeni toplantı tarihinin ilerleyen günlerde duyurulacağı bilgisine yer verildi.

Açıklama sonrası 77,3 dolarla Ekim 2018'den bu yana en yüksek seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatı, 77 doların hemen üzerinde dengelendi.