Ankara'da Dolandırıcılık Operasyonu

Ankara'da Dolandırıcılık Operasyonu

Sahte diplomatik plakalı araçta yakalanan ve hakkında 6 ayrı suçtan yakalama emri bulunan zanlı tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara'da, hakkında 6 suçtan "arama emri" ve 2 suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi, sahte diplomatik plakalı araçta yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Akpınar Mahallesi 850. Caddesi'nde seyir halindeki büyükelçilik otomobilini şüphe üzerine durdurdu.

Ekipler, yeşil plaka ve bir büyükelçilikte makam şoförlüğü yaptığını bildiren sürücüsünün gösterdiği kimliğin sahte olduğunu belirledi.

Otomobil plakasının, başka bir büyükelçiliğe kayıtlı lüks otomobile ait olduğu tespit edildi. Soruşturma sonucunda araç sürücüsünün, hakkında 6 suçtan "arama emri" ve 2 suçtan da kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ü.A. olduğu ortaya çıktı.

Zanlı Ü.A'nın üst aramasında, İ.Ü. adına düzenlenen sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve diplomatik pasaport bulundu. Ü.A'nın evindeki aramada ise "Davit Rothschild" adına bastırılmış çok sayıda kartvizit ve belge ele geçirildi.

Sahte plakalı araçtaki aramada, dolandırıcılık yoluyla elde edildiği değerlendirilen 116 bin 485 lira, 100 bin Irak dinarı, bin 500 İsviçre frangı, 200 Avustralya doları, 50 İngiliz sterlini, 10 bin 700 dolar ve 3 bin 200 avro bulundu.

Bu arada, başka bir büyükelçilik adına düzenlenen kırmızı, siyah ve lacivert sahte mühür, 12 koçan takas çeki ve yeşil pasaport ile bir kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Zanlı Ü.A, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.