Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

İdomeni'deki sığınmacı kampında Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar arasında kavga çıktı

İDOMENİ (AA) - Yunanistan’ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında sığınmacı kampında Suriyeli Arap ve Iraklı Kürt sığınmacılar arasında kavga çıktı.

Yaklaşık 80 Suriyeli Arap sığınmacının, Iraklı Kürt sığınmacıların kaldığı terk edilmiş tren vagonlarına saldırmasıyla başlayan kavga yaklaşık bir saat sürdü. Kavga sırasında Iraklı sığınmacılara ait bir çadırın Suriyeli sığınmacılar tarafından ateşe verildiği görüldü.

Kavgaya karışan ancak ismini açıklamak istemeyen bir Suriyeli sığınmacı, kavganın Suriyeli bir erkeğin Iraklı bir Kürt kıza laf atmasından dolayı çıktığını ileri sürdü.

Diğer bir Suriyeli sığınmacı ise kavganın, dün iki grubun sınıra birlikte yürümek için anlaştığı ancak Iraklı sığınmacıların anlaşmaya uymamasından dolayı yaşandığını iddia etti.

Kavga, bölgede bulunan Polis güçlerinin müdahalesiyle sona erdi.

Bu arada, kavganın başlamasıyla olayın yaşandığı yerden yaklaşık yüz 50 metre mesafede bulunan bazı sığınmacılar, oluşturdukları kordon ile elinde kamera ve fotoğraf makinesi bulunanların olay yerine yaklaşmasına engel oldu.

Bu arada, yaklaşık 12 bin sığınmacının bulunduğu İdomeni'deki kampta bir aydır sınırın açılmasını bekleyen sığınmacılar ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık iki bin sığınmacı, dün yasa dışı yollarla Makedonya’ya geçmeye çalışmış, Makedon polisinin biber gazı ile müdahale etmesiyle sığınmacılar engellenmişti. Müdahale sonucunda yaklaşık 300 sığınmacı yaralanmıştı.