Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Malatya'daki Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, topladıkları yardım malzemelerini İHH'ya teslim etti

MALATYA (AA) - Malatya'daki Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri topladıkları yardım malzemelerini Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkililerine teslim etti.

Okuldan yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.

Okul Müdürü İbrahim Kayaduman, Öğrenci Meclis Başkanı Metehan Sarıcı, Meclis Üyesi Remziye Kocabay'dan oluşan ekip, battaniye, zorunlu tüketim malzemeleri ve kıyafetten oluşan yardım malzemeleri ile bir miktar parayı Türkmenlere ulaştırmak üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi yetkililerine teslim etti.

Öğrenci Meclisi Başkanı Metehan Sarıcı, yaptığı açıklamada Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyasını başarıyla sürdürdüklerini belirterek, "Belki oradaki savaşı durduramayacağız tamamen ama az da olsa yaptığımız bu yardımların insanların kısmi ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak istedik" ifadelerini kullandı.

Sarıcı, yardım kampanyasına destek veren ve yardımların toplanmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti, en kısa sürede savaşın durmasını ümit ettiklerini söyledi.