Beyaz kabus daha bitmedi! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yoğun kar geliyor

Beyaz kabus daha bitmedi! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yoğun kar geliyor
Güncelleme:

İstanbul'da hayatı felç eden soğuk ve kar yağışlı hava sistemi yerini yağmura bıraktı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Karaman Niğde, Konya, Aksaray, Yozgat Kayseri'de yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son hava durumu açıklamasına göre dondurucu soğuk etkisini sürdürüyor. İstanbul, Kocaeli, İzmir dahil 12 ilde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de Karaman Niğde, Konya, Aksaray, Yozgat, Kayseri de yoğun kar yağışının etkili olacağını açıkladı.

Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken doğu da dondurucu soğuklar etkili olmaya devam edecek. Kars'ta bugün hissedilen sıcaklık -22 derece olması beklenirken, Kocaeli'nde 3, İstanbul'da 4 derece olacak.

Sağanak yağış uyarısı: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Elazığ, Bingöl çevreleri ve Erzurum'un güney kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Orhan Şen'in açıklamaları şöyle: 

-Bugün Ege de yağmur Güneydoğu'daki kar yağışı dışında sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur var. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski devam ediyor. İç kesimlerde don ve buzlanma var.

-TV de söyledim burada da söyleyim. Karın çok olduğu yerlerde çatı altlarında dolaşmayın aracınızı park etmeyin. Çatılarda özellikle İstanbul'un Avrupa yakasında çok kar var erime bunları kaydıracaktır.

-Pazar gecesi ve 31 Ocak Pazartesi İç Anadolu ve Doğu Anadolu'ya kar tekrar geliyor. Karaman Niğde Konya Aksaray Yozgat Kayseri de yoğun görünüyor. Kar yerden kalkmadan üzerine yağacağından yamaçlarda çığ  riski artar.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Marmara: Bölge genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Çanakkale çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu zamanla kıyıları çok bulutlu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Ağrı çevreleri ile Erzurum'un güney kesimleri ve Van'ın güney ve batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölge genelinde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.