Biden'in Milletvekilleriyle Görüşmesi

Biden'in Milletvekilleriyle Görüşmesi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu:- "Görüşmede Suriye ve Irak'taki gelişmeler, DAEŞ ve terörle mücadele, Türkiye'de hendeklerle başlayan çatışmalı süreç ve yeni anayasa konuşuldu"

İSTANBUL (AA) - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, DAEŞ ve terörle mücadele, Türkiye'de hendeklerle başlayan çatışmalı süreç ve yeni anayasanın ele alındığını bildirdi.

Galip Ensarioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıya, AK Parti'den kendisi ve Orhan Miroğlu'nun, CHP'den Sezgin Tanrıkulu ve Fikri Sağlar'ın, HDP'den Leyla Zana, Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın katıldığını, MHP'den ise Oktay Vural'ın davetli olduğunu ancak katılmadığını söyledi.

Toplantıda, Biden'in ABD'nin görüşlerini kendileriyle paylaştığını aktaran Ensarioğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, DAEŞ ve terörle mücadele, Türkiye'deki hendeklerle başlayan çatışmalı süreç ve yeni anayasanın konuşulduğunu belirtti.

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise toplantıda güncel siyasi olayların değerlendirildiğini ifade etti.

Görüşmede ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Kürt meselesinin çözümünün Türkiye'nin yararına olacağını vurguladığını dile getiren Bilgen, Biden'in, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini, Avrupa'da İslamofobi olmasına karşın ABD'nin desteklediğini ifade ettiğini belirtti.

Bilgen, "Siyasetin farklı yaklaşımları olsa da uzlaşarak bir çözüm getirmesi gerektiğini söyledi. Partiler farklı aktarımlar yaptı, herkes kendi önceliği ekseninde görüşler paylaştı" diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise Biden'in "Türkiye, bizim dünyanın en stratejik bölgesindeki en önemli müttefikimizdir. Biz Türkiye'ye çok önem veriyoruz. Sorunlarını çözerse memnun oluruz. Kürt meselesinde Türkiye'nin yapacağı demokratikleşmedir. Yeni anayasa bir fırsat olabilir. PKK da hendektir, kazıdır, savaştır, şiddettir buna son vermesi lazım" dediğini bildirdi.