Binali Yıldırım'dan sistem şakası

Binali Yıldırım'dan sistem şakası
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu okuldan karne dağıttı.

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Kasımpaşa Piri Reis Ortaokulu'nda öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilerle şakalaşan Başbakan Yıldırım, "Bugün burayı seçmem tesadüf değil. Burası benim için özel bir okul" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Beyoğlu Piri Reis Ortaokulu'nda öğrencilere karnelerini dağıttı. Yıldırım, öğrencilere “Siz Türkiye'nin geleceğisiniz" derken, çocukların yoğun sevgisi Başbakan Yıldırım'a zor anlar yaşattı.

SİSTEM ŞAKASI

Başbakan Binali Yıldırım, öğrencilerden Pelin Kalkmaz'ın karnesini verdikten sonra 'Liseye mi geçtin' sorusuna aldığı 'Hayır, 7'ye geçtim' yanıtı üzerine yanında bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı işaret etti. Başbakan, esprili bir şekilde, "Şimdi değiştirdiler bunları, bilemiyoruz ki bizim zamanımızda böyle değildi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Beyoğlu Piri Reis Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Mezun olduğu okulda karne dağıtan Başbakan Binali Yıldırım'ı öğrenciler büyük bir coşkuyla karşıladı. Yoğun ilgiden dolayı izdiham yaşanınca Başbakan Yıldırım zor anlar yaşandı. Karne dağıtmak için bir sınıfa giren Başbakan Yıldırım'ı öğrenciler ayakta karşıladı. Binali Yıldırım'a burada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti. Binali Yıldırım, 6-G sınıfında öğrencilere tek tek karnelerini dağıttı. Karne dağıtımı öncesinde öğrencilere, "Nasıl bir karne bekliyorsunuz,heyecan var mı?" diye sordu. Öğrenciler ise notlarını bildiklerini söyleyince, Başbakan Binali Yıldırım, "Eskiden öğretmenler çatlatıncaya kadar notları söylemezdi" diye espri yaptı.

“SİZ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİSİNİZ”

Karne töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, “Ben de ortaokulda 1-G sınıfında okudum. Heyecan var mı? Artık güzel bir tatili hak ettiniz. Yıl boyunca yatırımınızı yaptınız. Şimdi de hasılatını topluyoruz. Çalışmalarınızı emeğini bugüngöreceksiniz. Siz Türkiye'nin geleceğisiniz. Türkiye'nin gelecekte nüfusunun yüzde yüzü gençlerden oluşacak. Bir milyona yakın öğretmenizin Türkiye'nin her köşesinde çalışıyorlar. Burayı seçmem tesadüf değil. Sizin bu mutluluğunuza ortak olalım dedik” diye konuştu. Daha sonra öğrenciler karne dağıtan Başbakan Binali Yıldırım, çocuklara ileride hangi mesleği yapacaklarını da sordu.

DHA & İHA