Danıştay'dan yaz saati için flaş karar

Danıştay'dan yaz saati için flaş karar
Güncelleme:

Danıştay, ''sürekli yaz saati'' uygulaması için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun tüm yurtta sürekli yaz saati uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Danıştay, Bakanlar Kurulu'nun süresiz olarak bu tür bir uygulamaya karar verme yetkisinin olmadığını, bunun yasayı değiştirmek anlamına geleceğini gerekçesinde bildirdi.

27 Mart 2016 gününden itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl uygulanacak olan yaz saati uygulamasında yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararda Bakanlar Kurulu'na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygulanabileceği gerekçesiyle verildiği açıklandı.

Kararda, Bakanlar Kurulu'nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Danıştay'ın verdiği bu kararın ardından kış saati uygulaması başlarsa gelecek Ekim ayının son haftasında saatler yine 1 saat geri alınacak.

Ancak hükümet, 697 sayılı kanunu değiştirip bu yaz saatinin kalıcı olmasını sağlayabilir.

TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

Türkiye'de sürekli yaz saati uygulamasına geçilmesi geçen yıl tartışmalara neden olmuştu. Yaz saati uygulamasının kışın da devam etmesi nedeniyle Batı illerde yaşayan vatandaşlar gün ağarmadan işe veya okula gitmek zorunda kalıyordu.

Seçiniz...