Diyarbakırdaki silahlı saldırı

Diyarbakırdaki silahlı saldırı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 8 ay önce silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren polis Ali Kızıloğlu'nun katil zanlısı olduğu belirlenen ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yusuf Eren'in, Kobani'de terör örgütü DAEŞ ile çıkan çatışmada öldüğü

DİYARBAKIR (AA) - Kayapınar ilçesinde yaklaşık 8 ay önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Ali Kızıloğlu'nun(26) katil zanlısı olduğu belirlenen ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Yusuf Eren'in(24) Kobani'de terör örgütü DAEŞ ile çıkan çatışmada öldüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis Kızıloğlu'nun, Peyas Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonrasında yapılan incelemede olay bölgesinde bir silah ve çanta bulundu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan inceleme sonucunda silahtaki parmak izi ile bulunan çantada yer alan giysilerdeki DNA ve doku örneklerinin saldırıdan sonra Kobani'ye kaçan Eren'e ait olduğu tespit edildi.

Kobani'de terör örgütü DAEŞ ile çıkan çatışma sonucunda öldürülen Eren'in cenazesi Şanlıurfa'da yapılan otopsi işleminin ardından Diyarbakır'a getirildi.

Eren, yarın Yeniköy mezarlığında defin edilecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 25 Ağustos 2014'te Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra evinin önünde yapılan saldırı sonucunda şehit olan polis memuru Osman Bal'ın (42) öldürüldüğü olayda da yer aldığı gerekçesiyle Eren hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.