Dolar 2,45 TL iken Türkiye'yi uyaran Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan piyasalar yorumu

Dolar 2,45 TL iken Türkiye'yi uyaran Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan piyasalar yorumu
Güncelleme:

Bundan 10 yıl önce daha dolar 2,45 TL iken Türkiye'yi "dolar uçar" diye uyaran ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, piyasadaki "rekor" fırtınası için dikkat çeken bir açıklama yaparak "Top yere düşmeden sekmez" dedi.

Piyasalarda rekor üstüne rekor kıran döviz ve değerli metallerdeki yükseliş baş döndürmeye devam ederken, bundan yaklaşık 10 yıl önce NTV ekranlarında katıldığı programda daha dolar 2,45 TL iken Türkiye'yi "Türkiye gelecek 20 yıl içerisinde yapacağı seçimlerle aşağıya mı düşeceğini yoksa bir basamak yukarı mı çıkacağına karar verecek. Net ve açık söyleyeyim eğer sürümden kazanmak yoluna giderse, eğer ben Dolar'ı arttırayım faizi düşüreyim, işte benim malım ucuzlasın TL değer kaybettiği için ucuza bir sürü mal satarım derse eğer bu modele giderse eğer Afrika bile Türkiye'yi 15 yıl sonra amiyane tabirle tokatlayıp geçer" diyerek uyaran ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan bugün dolar 23 TL'yi aştıktan sonra dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, çok konuşulacak bir paylaşım daha yaptı. Demirtaş'ın o tweeti tek bir cümleden oluştu. Demirtaş, dikkat çeken paylaşımında "Top yere düşmeden sekmez…!" ifadelerini kullandı.