Elif şimdi okullu oldu

Elif şimdi okullu oldu

İzmir'de babası tarafından kaçırılan ve gizli bir bölmede tutulan 7 yaşındaki Elif, okula başlıyor.

İzmir'de boşanma davasında velâyetini alamayan babası Muharrem S.’nin adliye önünden kaçırdığı ve 4 yıl boyunca evinde yaptığı bir gizli bölmede sakladığı 7 yaşındaki Elif, ilk kez okula gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre, nüfus cüzdanı bulunamadığı için işlemleri tamamlanamayan küçük kızın okula kaydı, bu hafta yaptırılacak. Annesi Aysun D. ve teyzesi, Elif’in tüm okul ihtiyaçlarını hazırladı.

57de31a2c03c0e30a470f5c9.jpg

 Bu arada yıllardır yaşadığından şüphe ettiği, sesini dahi duyamadığı kızıyla memleketiTokat’ta çifte bayram yaşayan D.’nin başvurusu üzerine aile mahkemesi, Muharrem S.’nin, 3 ay anne-kızın yanına 500 metreden fazla yaklaşmaması kararı verdi.

Polisin 9 Eylül’de babasının evine yaptığı baskında bulunmasının ardından Kurban Bayramı’nı annesiyle geçiren küçük kız ise yavaş yavaş yaşadığı olayların şokundan çıkmaya başladı.

Yaşadıklarını anlatırken zaman zaman ağlayan Elif’in “Anne artık saklanmayacak mıyım?” diye sorduğunu belirten Aysun D, “Eski eşimin kızıma zarar vermemesi için elimden geleni yapacağım. Mahkemenin vereceği karara göre babasını görebilir, onu kısıtlayamam. Ama ben yine kızımı kaçıracağından endişeliyim” dedi.

Habertürk

Etiketler izmir buca velayet