ENAG Başkanı Ulusoy’dan Erdoğan’a çok sert çıkış: ''Halkın yıllarını çaldınız mandacı sizsiniz''

ENAG Başkanı Ulusoy’dan Erdoğan’a çok sert çıkış: ''Halkın yıllarını çaldınız mandacı sizsiniz''
Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerinin 2 katından fazlasını açıklayarak dikkat çeken ENAG'ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın ekonomistlere yönelik "mandacı" çıkışına, "Bilim adamlarını mandacı diye karalıyorsunuz. Halkın yıllarını çaldınız. Asıl mandacı sizsiniz" diyerek yanıt verid.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, “Kim mandacı?” başlıklı yazısında “1923’ten bu yana yüzde 5 ortalama büyüme oranının altında gerçekleşen verileri revizyonla yani makyajla düzenlediniz. Enflasyon gerçeğini saklayıp halkı kandırdınız. Reel alım gücünü eritip halkın yıllarını çaldınız. Mandacı sizsiniz” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Ulusoy’un Gerçek Gündem’de yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Önce bilinçli bir tercih yaptınız ekonomide. Bir grup para babası seçtiniz ve yaratılan yıllık 40 milyar doların üzerine çöktünüz hem de yıllardan beri. IMF programının sahte kaymağını yalancı zenginlikle yediniz ve kaçınılmaz sona yani iflas noktasına ulaştırdınız toplumu… İnsanların hem hayatında hem de emeğinden çaldınız.

1923’ten bu yana yüzde 5 ortalama büyüme oranının altında gerçekleşen verileri revizyonla yani makyajla düzenlediniz. Enflasyon gerçeğini saklayıp halkı kandırdınız. Reel alım gücünü eritip halkın yıllarını çaldınız…

Ve çıkıp bunun sorumlusu olarak çok iyi yetişmiş ekonomistleri, bilim adamlarını mandacı diye karalıyorsunuz. Mandacı sizsiniz.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ekonomistlere yönelik  şu ifadeleri kullandı:

Felaket tellallarının gürültülerini bunun için dikkate almıyoruz. Mandacı iktisatçıların reçetelerine bunun için itibar etmiyoruz. Fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara da göz açtırmayacağız, hepsinin tepesine tepesine bineceğiz.