Faiz kararına 1 saat kala ''hayal kırıklığı'' açıklaması

Faiz kararına 1 saat kala ''hayal kırıklığı'' açıklaması
Güncelleme:

Bloomberg'e konuşan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, TCMB'nin piyasanın fiyatladığı kadar yüksek bir faiz artışı gerçekleştirmeyeceğini öne sürdü.

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken yabancı kurumlardan uzmanlar, aşırı yüksek faiz beklentisine girenlerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini söyledi.

Bloomberg’in haberine göre, ismini vermek istemeyen üst düzey bir ekonomi yetkilisi, piyasanın fiyatladığı dev faiz artırımlarının bugünkü toplantıda gerçekleşmeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haberde, para politikasıyla ilgili üst düzey görüşmelerde yer alan ancak faizleri belirleyen komitede yer almayan yetkilinin, para politikalarında normalleşme yol haritasının ‘dengeli, yumuşak ve sürdürülebilir’ olacağını söylediği belirtildi.

"Yatırımcılar hayal kırıklığına uğrayacak" iddiası

Öte yandan Yatırım Danışmanlığı şirketi Fidelity International’ın portföy yöneticisi Paul Greer, “Yatırımcılar alınacak karar karşısında hayal kırıklığına uğrayacak” ifadelerini kullandı.

Buna göre Greer, “Şimşek’in açıklamaları, yeni ekonomi ekibinin hızlı ve kapsamlı reformları gerçekleştirmek ve piyasa güvenilirliğini artırmak için sınırlı siyasi sermaye ve etkiye sahip olduğunu gösteriyor” yorumunda bulundu.

AllianceBernstein ekonomisti Okan Akın ise ekonomi bürokrasisindeki diğer pozisyonlara olası atamalar ve politika görünümüne ilişkin yönlendirmelerin faiz kararının kendisinden daha önemli olacağını belirterek, “Bu, yatırımcılara para politikası kararlarının bağımsız olarak alınacağını gösterecek” dedi.