Fethullah Gülen telif hakkını istedi

Fethullah Gülen telif hakkını istedi

Fethullah Gülen, kayyım tarafından yönetilen Kaynak Holding’e bağlı Işık Yayıncılık’tan yapılan anlaşmalar gereği 100’e yakın kitap ve DVD için telif hakkını istedi


Fethullah Gülen, kayyım atanan Işık Yayıncılık’tan 100’e yakın kitap ve 100’ün üzerinde DVD’de yer alan eserlerinin karşılığı olarak telif istedi. Şirketten istenen telifin yanında Gülen’in şirketle olan sözleşmesinin de 1 yıl süreyle aynı şartlarda yenilenmesi talep edildi.

Avukatı Nuh Albayrak aracılığıyla kayyımlara ihtarname gönderen Fethullah Gülen, 100’e yakın kitap ve 100’ün üzerinde CD, VCD, DVD için telif hakkı istedi. Gülen ile şirket arasında belirli anlaşmalar yapıldığı vurgulanırken, eserlerin çoğaltılması ve satışlarından Gülen’in hakkı olduğu ifade edildi.

Gülen ile şirket arasında önceden yapılan anlaşmalar neticesinde telif hakkı istenen açıklamada, sözleşmenin de 1 yıl uzatılması talep edildi. Gülen, Ekim, Kasım ve Aralık dönemine ait ödenecek telif ücreti kapsamında, eserlerin net satış rakamlarının bildirilmesini de istedi.