Garanti Portföy İle Blackrock, Smart Fon Yönetiminde Anlaştı

Garanti Portföy İle Blackrock, Smart Fon Yönetiminde Anlaştı

İSTANBUL (AA) - Garanti Portföy, BlackRock ile Smart Fonlar için yatırım yönetimi konusunda Londra'da anlaşma imzaladı. Garanti Portföy'den yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Garanti Portföy, BlackRock ile Smart Fonlar için yatırım yönetimi konusunda Londra'da anlaşma imzaladı.
Garanti Portföy'den yapılan açıklamaya göre, anlaşma ile Garanti Portföy'ün orta ve uzun vadede TL bazında yüksek getiri sağlamayı hedefleyen Smart Fonların toplam varlıklarının yüzde 20'sine kadar ulaşacak yabancı varlıkları, BlackRock tarafından yönetilecek.
Uluslararası piyasalarda, varlık ve risk yönetiminde gösterdiği yenilikçi yaklaşımla tanınan BlackRock'ın sahip olduğu deneyim, Garanti Portföy'ün uzmanlığıyla Smart Fonlar'da bir araya gelecek. Bu sayede, birikimlerini Smart Fonlar'da değerlendiren müşteriler için varlık ve coğrafya çeşitliliği yoluyla daha yüksek bir performans hedeflenecek.
Smart Fonlar'ın çeşitlendirilmiş varlık yatırım stratejisi sayesinde, Türk lirası varlıkların yanı sıra Avrupa, Amerika ve gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi ve tahvil piyasaları, yabancı borsa yatırım fonları, altın ve diğer kıymetli madenler gibi geniş bir yelpazeye yayılan varlıklara da yatırım yapılabiliyor.
- "Hedefimiz, Smart Fonlar'ın her yatırımcının portföyünde ve birikimlerinde yer alması"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Onur Genç, birikimlerini Garanti'nin sunduğu yatırım araçlarında değerlendiren müşterilere, yüksek getiriyi hedefleyen, yenilikçi ürün ve hizmet geliştirme misyonuyla hareket ettiklerini belirtti.
BlackRock ile Garanti Portföy arasında imzalanan anlaşmanın, bu anlayışın somut bir göstergesi olduğunu dile getiren Genç, şunları kaydetti:
"Garanti'nin uluslararası finans piyasasındaki güçlü konumu ve sektörde küresel çapta takdir edilen yenilikçilik anlayışı, bu anlaşmanın hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı. Geçtiğimiz yıl yepyeni bir yatırım anlayışı mottosuyla, yurt içi ve yurt dışı varlıklara eş zamanlı olarak portföylerinde yer veren, orta ve uzun vadelerde TL bazında yüksek getiriyi hedefleyen Smart Fonlar'ı pazara sunduk. Varlık ve risk yönetimi konusunda tecrübeye sahip BlackRock ile Smart Fonlar'ın içerdiği uluslararası piyasalara ait varlıkların daha verimli şekilde değerlendirilip, müşterilerimize cazip birikim fırsatları sunacağına inanıyoruz."
Garanti Portföy Genel Müdürü Mahmut Kaya da BlackRock'ın, bugün dünyanın hemen her bölgesinde, sektör profesyonellerinden bireysel yatırımcılara kadar her ölçekte müşteriye varlık yönetimi hizmeti sunduğunu anlattı.
Bu anlaşmayla Garanti Portföy olarak, BlackRock’ın uluslararası piyasalardaki tecrübesini Smart Fonlar aracılığıyla müşterilerle buluşturduklarına işaret eden Kaya, "Smart Fonlar'daki uluslararası varlıklar fon portföylerinin yüzde 20'sine kadar ulaşacak ve bundan böyle BlackRock tarafından yönetilecek. Hedefimiz, Smart Fonlar'ın her yatırımcının portföyünde ve birikimlerinde yer alması." ifadelerini kullandı.