Gaziantep'te Daeş Operasyonları

Gaziantep'te Daeş Operasyonları

DAEŞ terör örgütüne eleman ve lojistik destek sağladığı iddiasıyla 6 kişi tutuklandı- Beyoğlu'ndaki "canlı bomba"yla bağlantısı olduğu öne sürülen bir kişinin de gönderildiği İstanbul'da tutuklandığı öğrenildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü DAEŞ'e yönelik yapılan operasyonlarda, örgüte eleman ve lojistik destek sağladığı iddiasıyla 6 kişi ve Beyoğlu'ndaki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişiyle bağlantılı olduğu öne sürülen bir kişi tutuklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, örgüte eleman temini, lojistik destek sağladığı iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Öte yandan, Beyoğlu'ndaki "canlı bomba" saldırısını gerçekleştiren Mehmet Öztürk'le irtibatlı olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şüphelinin, Birleşmiş Milletlere ait binalara, Kürt asıllı vatandaşların sahip olduğu kafelere, polis ya da askeri hedeflere, Ankara, İstanbul ve Antalya'daki yabancı turistlere yönelik eylem planladığı yönünde istihbari bilgilerin olduğu belirtildi.