Gökhan Zan, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu

Gökhan Zan, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde binlerce yurttaşın hayatını kaybettiği Hatay'da ilk günden bu yana yardıma koşan, yetkililere yardım için çağrıda bulunan eski futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

6 Şubat'ta Kaharamanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen memleketi Hatay'da yaptığı yardımlar ile dikkatleri çeken eski futbolcu Gökhan Zan, milletvekili olmak için başvuruda bulundu. Zan, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

 İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında Zan'a rozetini taktı. Karaman, memleketi Konya'dan İYİ Parti milletvekili aday adayı oldu.

Zan açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanım, değerli misafirler... Tabii ki heyecanımı bağışlayınız lütfen. Ünal hocam da aramızda. Kendisini saygıyla selamlıyorum. Medeniyetin topraklarından Hatay'dan geliyorum. Hatay insanları toplumu, kendi tırnaklarıyla sırtından yükü eksik etmeyen her seferinde küllerinden yeniden doğan memleketin çocuklarıyız biz. Ata'mızın bize son armağınıdr, göz nurudur Hatay. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Hatay benim şahsi meselemdir'. Bundan sonra Hatay hepimizin, 84 milyonun şahsi meselesidir."

Zan sosyal medyadan yaptığı çağrılar ile Hatay'daki durumu gözler önüne sermişti.

 AKŞENER İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay'ı ziyareti sırasında Zan ile görüşmüş ve "Oğlum sen bizi ayağa kaldırdın" ifadelerini kullanmıştı.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM" DEMİŞTİ

Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı'nın eski futbolcusu Gökhan Zan ve eşi Müge Uzun Zan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programına konuk olmuş ve Hatay'da yaşanan problemleri anlatmıştı.

Zan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkililerinin kendisine yalan söyleyerek yardım göndermediğini öne sürmüştü. Zan, yetkililere seslenerek, "Hakkımı helal etmiyorum. Bana yalan söyledi" ifadelerini kullanmıştı.