Gülen cemaatine cinsel istismar operasyonu !

Gülen cemaatine cinsel istismar operasyonu !

Cinsel istismar soruşturmasının Fethullah Gülen’in kardeşi ile oğlunun da isimleri geçiyor.

Fethullah Gülen’in kardeşi ile oğlunun isimlerinin de geçtiği cinsel istismar soruşturmasının usulsüz olarak kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin 12 ildeki operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 3 emniyet müdürü ile bir emniyet amirinin de bulunduğu 12 kişi, Erzurum’a getirildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop’taki 14 adrese dün düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Operasyonda adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin ise arandığı bildirildi. Erzurum’da 29 Ekim 2007’de Dadaşkent Polis Merkezine gelen S.Ö. adlı genç kız, birçok erkek tarafından tehdit ve zorlamayla cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla şikâyetçi olmuştu.

Acil koruma kararı alınarak Nenehatun Kız Yetiştirme Yurduna yerleştirilen genç kızın iki ayda 5 kez ifadesi alınmış, S.Ö.’nün, şüphelilerle ilgili bilgileri ayrıntılı anlatması, ifadelerinde beyanlarını yinelemesi üzerine uzmanlar tarafından şüpheliler hakkında acil işlem yapılması gerektiği yönünde rapor verilmişti.