HDP'li belediyenin kararını kayyum iptal etti

HDP'li belediyenin kararını kayyum iptal etti
Güncelleme:

HDP’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Meclis kararı ile yapımı devam eden camiler için yıkım kararı alan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Selçuk Mızraklı’nın o kararı iptal edildi.

Kayapınar ilçesinde imar planında önceden "Dini Tesis Alanı" olarak düzenlenmiş ve üzerinde cami inşaatı olan alanlar, 31 Mart seçimlerinden sonra seçimi kazanan HDP’li Belediye Başkanı ve Belediye Meclisinin, 21.06.2019 tarihli kararlarıyla imar planı değişikliği yapılarak, kaba inşaatı tamamlanan 5 caminin inşaatının devam ettiği alanlar park alanına dönüştürülmüş, yapılan değişiklikle camiler kaçak yapı durumuna düşürülmüştü.
 
24 TV'den Şeyhmus Çakan'ın haberine göre  İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında yapılan ilk Belediye Meclisi toplantısında o karar iptal edildi.
 
Kararda, “Kayapınar Mahallesi, 1894 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 0 ada 8022 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 2454 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 1802 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 1847 ada 1 nolu parselde yer alan alanlarla ilgili alınan 21.06.2019 tarihli meclis kararları iptal edilmiş ve söz konusu alanların ‘Dini tesis alanı’ olarak kullanılmasına devam edilmesine karar verilmiştir”. ifadelerine yer verildi.