Hürriyet gazetesi saldırganları artık serbest !

Hürriyet gazetesi saldırganları artık serbest !

"Hürriyet'e saldırmadık" dediler artık serbestler..

Hürriyet Gazetesi’ne pazar ve salı geceleri düzenlenen çifte saldırıda, Bağcılar’daki bina önünde oldukları tespit edilen toplam 17 kişi gözaltına alındı. İfadelerinde şiddet olayına karışmadıklarını ve Hürriyet’e saldırmadıklarını iddia edenlerin tümü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Hürriyet’e düzenlenen çifte saldırıyla ilgili soruşturmayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Başsavcılığın talimatıyla, Hürriyet’in önünde olduğu tespit edilen kişilerin Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınıyor. İfadeleri alınan kişiler serbest bırakılıyor. İfadeleri ve olay anında kameralarca kaydedilen görüntüleri ise Bakırköy Başsavcılığı’na gönderiliyor.

Polis bugüne kadar toplam 17 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesi alınanlardan 14’ü salı günü, 3’ü ise pazar günü Hürriyet’in önündeydi. İfadeleri alınanların tümü, Hürriyet’in bariyerlerinin aşılıp, giriş kapısının taş ve sopalarla tahrip edildiği saldırıya katılmadıklarını iddia etti. Bazıları ise o an Hürriyet’in önünde olduklarını bilmediklerini, trafik sıkıştığında araçlarından inip şehitler için slogan attıklarını öne sürdü.

Polisin Hürriyet’in güvenlik kameraları, sosyal medyadaki iletiler ve fotoğraflardan kimlik tespiti çalışmaları ise sürüyor. Yetkililer, kimliği tespit edilen kişilerin ifadelerinin alınarak başsavcılığa gönderileceğini söyledi.