İki koltuklu bakan !

İki koltuklu bakan !

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz hem Hazine hem de Kalkınma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde “bakan” sıfatıyla yer alıyor..

Ekonominin kaptan köşküne oturan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz hem Hazine hem de Kalkınma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde “bakan” sıfatıyla yer alıyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Yeni bakanların görev aldığı seçim hükümeti 28 Ağustos Cuma günü resmen açıklandı. Bu tarihten bir gün sonra bakanlıklarda devir teslim işlemleri tamamlandı. Ali Babacan’ın yerine ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, Hazine’deki makamına oturur oturmaz bakanlığın resmi internet sitesini değiştirdi.

Sitede eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın bulunduğu fotoğrafların yerine Yılmaz’ınki yerleştirilirken, Babacan haberlerinin yerini Yılmaz’a ait güncel haberler aldı.

1-20150908113939.jpg

BABACAN’IN İSMİ ESKİ BAKANLARDA

Hazine’de Babacan ismine sadece “eski bakanlar” bölümünde, üstelik de Cevdet Yılmaz’ın isminin altında yer verildi. Babacan ismi Hazine’de ancak “arşiv” bölümüne girildiğinde görülebiliyor.

Buna karşılık, Kalkınma Bakanlığı’nın resmi internet sitesine giren vatandaşlar, Kalkınma Bakanı olarak Müslüm Doğan değil, ‘Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ ismiyle karşılaşıyor. Bakanlık sitesine göre Cevdet Yılmaz’ın Kalkınma Bakanlığı devam ediyor.

2-989.jpg

Resmi sitenin “ana sayfa” bölümünde yer alan 10 ‘güncel’ duyurunun 3 tanesinde “Bakan Yılmaz”, 4 tanesinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ait haberler yer alırken bakanlığın asıl yöneticisi olan Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’a ait tek bir habere dahi yer verilmedi. Bakanlığının ikinci gününde basın toplantısı düzenleyen Doğan’ın bu toplantısına ilişkin bilgiler dahi resmi siteye giremedi.

DOĞAN’IN HABERLERİ YER ALMIYOR

Kalkınma Bakanlığı resmi sitesinde “basın odası” ismini taşıyan ve basında çıkan güncel haberlerin bulunduğu bölümde de Bakan olarak Doğan değil Yılmaz’ın ismi geçiyor. Basın odasının ‘yazılı basın’ ve “TV haberleri” bölümündeki tüm haber ve televizyon röportajları en son 17 Ağustos tarihini taşıyor. Bakan olarak sadece Yılmaz’ın adının geçtiği haberlerde Doğan’ın yazılı medyada çıkan hiçbir haberi bulunmuyor.

İşte Kalkınma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde “güncel” diye sunulan ancak 15 Mart, 17 Mart ve 31 Mart tarihlerini gösteren duyurular: “Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 3. Uluslararası Suriye Donörler Toplantısına katıldı – 31 Mart 2015. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, A Haber’de, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 17 Mart 2015. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Türkiye-İran İkinci Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’ toplantısı öncesinde İran’da temaslarda bulundu- 15 Mart 2015.”