İngiltere'de Türk heyetine ''Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?'' sorusu

İngiltere'de Türk heyetine ''Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?'' sorusu
Güncelleme:

İngiltere'de üst düzey ekonomistlerle görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'yle birlikte İngiltere'de bulunan AK Partili bir yetkiliye toplantıya katılan ekonomist Timoty Ash "ekonomist Timoty Ash, "Seçimleri kaybederseniz, iktidarı teslim edecek misiniz" diye sordu ve aldığı yanıtı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra gezisi iktidarın dışarıdan algılanmasına ilişkin sinyal veriken, Türkiye’yi de nasıl bir seçim sürecin beklediğini gösteriyor.

 Birgün'den Ozan Gündoğdu'nun aktardığına göre, Bakan Nebati, seçimlere giderken ülkede nasıl bir seçim ekonomisi uygulanacağından, serbest piyasa kurallarından taviz verilmeyeceğinden, seçimleri mutlaka kazanacaklarından bahsediyor. Fakat fon yöneticilerinin asıl ilgilendiği konu bu olmuyor.

''SEÇİM SONUÇLARINI TANIYACAK MISINIZ?''

Londra'daki toplantıya katılan ekonomist Timoty Ash,iktidardan bir yetkiliye, ''seçimleri kaybederseniz, iktidarı teslim edecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

Timoty Ash, bu soruya verilen cevabı da kendi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

 “Bu hafta bir AK Parti yetkilisi bana Erdoğan’ın yaklaşan seçimleri kaybetmesi halinde iktidardan vazgeçeceklerine ve iktidarı sorunsuz biçimde devredeceklerine dair güvence verdi”