IŞİD o askeri üssümüze saldırı planı yapıyor !

IŞİD o askeri üssümüze saldırı planı yapıyor !

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'daki kanlı saldırı hakkında merak edilenlere yanıt verdi, tartışmara noktayı koydu..

Ankara Başsavcılığı, Gar önünde 102 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD’in G.Antep hücresinin yaptığını, örgütün azınlıklara ve askeri üslere yönelik yeni canlı bomba eylemi planladığını açıkladı. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre örgüt, Amasya Merzifon’daki 5. Ana Jet Üssü’ne saldırı yapmaya hazırlanıyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde meydana gelen çifte canlı bomba saldırısı sonrası yürütülen soruşturmada; gelinen aşamayla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada özetle şu bilgiler verildi: “Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah ve bombaların yanı sıra çok sayıda dijital materyale de el konulmuştur. Dijital materyallerin içeriklerinin çözümüne ilişkin dair emniyet birimlerimizce başlatılan çalışmalar halen devam etmektedir.” 

 

Yüzde 5’i çözüldü
 
“Çok sayıda elde edilen dijital materyallerin bugün itibari ile yaklaşık yüzde 5’lik gibi çok az kısmı çözülebilmiştir. Ele geçirilen dijital kayıtlarda 10.10.2015 günü Ankara Garı önünde meydana gelen patlamaya dair şu yeni bilgilere ulaşılmıştır; söz konusu terör örgütü Ankara’da Sıhhiye meydanında yapılması düşünülen barış mitingine katılacak grupları açık kaynaklardan tespit ederek bu gruplara karşı bombalama eylemi gerçekleştirmek amacıyla hedef tespiti yapmıştır. Gerçekleştirilen terör eyleminin sonuçlarından neler beklediklerini kendi içlerinde değerlendirmişlerdir. DEAŞ terör örgütünün Ankara Garı’ndaki bombalama eylemini Suriye’deki örgütten aldığı izinle gerçekleştirdiği, bu eylem için özellikle Türk uyruklu canlı bombacı talep ettikleri tespit edilmiştir.” 

‘Amaç seçimleri erteletmekti’
 
Savcılık açıklamasında saldırının amacı konusunda ise şunlar söylendi: “Eldeki dijital materyallerden edinilen bilgilere göre, bu eylemleri aşağıdaki amaçlara ulaşmak için gerçekleştirdiklerini belirtmişlerdir; yaklaşan seçimleri sabote ederek siyasi istikrarı bozmak ve seçim sonucunda çıkacak siyasi tablodan herhangi bir şekilde hükümet kurulmasını zorlaştırmak, marjinal kesimleri sokağa dökmek, protesto ve eylemleri çoğaltıp ülkeyi istikrarsızlığa ve kargaşaya sürüklemek, kendi gerçekleştirdikleri bu eylemden devletin sorumlu tutulmasını sağlayarak PKK’nın Türkiye’ye saldırılarını meşrulaştırmak, eylemi Ankara’da gerçekleştirerek Türkiye’ye gözdağı vermek, terör eylemlerini yaygınlaştırıp 1 Kasım genel seçimlerini erteletmek.”
 
‘Hücre tipi yapılanma’
 
Ankara Cumhuriyet başsavcılığı, diijital materyallerden örgütün yapılanmasının da çözüldüğünü açıkladı: “Örgüt Gaziantep merkezli olarak hücre tipi bir yapılanma modeli oluşturmuş. Bu örgüt grubunun Suriye’deki DEAŞ terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır.”
 
Suruç, Diyarbakır, Mersin...
 
“Bu örgütün Mersin ve Adana’daki HDP saldırılarını, Diyarbakır’daki HDP mitinginde Suruç’taki bombalama eylemini gerçekleştirdiklerine dair kuvvetli deliller bulundu.”
 
‘Askeri üsse saldırı planı’

 
Savcılık açıklamasında örgütün eylem planları da deşifre edildi: “Terör örgütüne Suriye’deki örgüt merkezinden düzenli para akışının olduğu, Suriye’den PKK ve DEAŞ’a karşı olan tüm gruplara yönelik eylem yapma izni aldıkları, yurdumuzda yaşayan Hristiyan ve Yahudilere karşı da eylem yapmak üzere izin almak için gayret gösterdikleri, yurt içindeki bir askeri üsse yönelik canlı bomba eylemi yapmayı planladıkları tespit edilmiştir.”
 
İşte IŞİD'in hedefindeki askeri üs
 
Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre örgüt, Amasya Merzifon’daki 5. Ana Jet Üssü’ne saldırı yapmaya hazırlanıyordu. Habertürk'te yer alan habere göre; dijital veriler üzerinde yapılan incelemede 5. Ana Jet Üssü’ne ilişkin bilgilere ulaşıldı. Bu üsse saldırıda da Ankara ve Suruç’ta olduğu gibi canlı bombaların kullanılacağı belirlendi. Amasya’nın Merzifon İlçesi’ne konuşlu bulunan 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 151. Tunç ve 152. Akıncı filolarına bağlı F-16/C ve F-16/D savaş uçakları görev yapıyor. 151. Filo, 12 F-16 filosu arasında en farklı göreve sahip filo. 151. Filo, Suriye sınırındaki devriye uçuşlarında da görev alıyor.