İslam Memiş'ten ''alım fırsatı'' uyarılı yıl sonu ve 2024 altın tahmini

İslam Memiş'ten ''alım fırsatı'' uyarılı yıl sonu ve 2024 altın tahmini
Güncelleme:

Daha önce defalarca "2024 yılı altın yılı olacak" diyen ünlü piyasa analisti İslam Memiş, ons ve gram altında hem yıl sonu beklentisini hem de 2024 yılı beklentisini açıklayarak "alım fırsatının yakında" olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçen hafta beklentileri ikiye katlayan faiz artırımı kararı piyasalardaki yangına etkisiz kalmasıyla başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metallerdeki endişe veren yükseliş tüm hızıyla sürüyor.

Hatırlanacağı gibi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 250 puanlık artış beklentilerini ikiye katlayarak 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkarmıştı. 

Özellikle altın fiyatlarında Eylül ayı itibariyle başlayan sert düşüş Kasım ayı ortasında durmuş ve yatırımcının güvenli limanı altın yeniden yükselişe geçerek yeni rekor seviyelere dayandı.

Altın fiyatları şimdi de ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarının sonuna geldiği beklentilerinden destek alarak altı ayın zirvesinde seyrediyor.

Kapalı Çarşı'da güne 2 bin 26 Dolar'dan başlayan Ons altın 2 bin 42 Dolar'dan, 1.884 TL'den başlayan Gram altın 1.901 TL'den,  3 bin 128 TL'den başlayan Çeyrek altın 3 bin 128 TL'den, 12 bin 865 TL'den başlayan Cumhuriyet altını 12 bin 865 TL'den, 23,03 TL'den başlayan Gram Gümüş ise 23,21 TL'den fiyatlanıyor.

 Analistler, Fed'in faiz artırımlarında sona gelmiş olabileceğine dair beklentilerin altınının ons fiyatı için destekleyici olmaya devam ettiğini belirtirken yatırımcılar ABD enflasyon verisine odaklandı.

İslam Memiş "2024 altın yılı olacak" demişti; alım fırsatını işaret etti

Altındaki yükseliş trendini yorumlayan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarının bir daha bu seviyeye gelemeyebileceğini söylemiş ve 2024 yılının gerçek anlamda bir altın yılı olacağını defalarca söylemişti.

İslam Memiş'in ons altın tahmini

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş bu sefer de ons altın için 2023 yıl sonu tahminini açıklarken, bir alım fırsatının yaklaştığını belirtti.

İşte İslam Memiş'in o açıklaması:

"Kişisel öngörüm tekrar yıl bitmeden 2.000 dolar seviyesinin altına sarkacak 1.980 dolar destek seviyesini takip ediyor olacağım. 1.980 dolar seviyesinden de yeni bir yoruma ihtiyaç var. Benim öngörüm, Benim beklentim; yıl sonuna kadar 2.000 dolar seviyesinin altında, 1.980 dolar seviyesine kadar düşeceği yönünde."

İslam Memiş'in gram altın beklentisi 

Daha önce de defalarca 2024 yılının altının yılı olacağını belirten İslam Memiş gram altın fiyatları için de şu bilgileri verdi:

Gram altın TL fiyatı 1.911 - 1.917 TL aralığında. Gram altın 1.900 TL seviyesinin üzerine yerleşme çabasını sürdürüyor. Daha önceki videolarımda, daha önceki paylaşımlarıma direnç seviyesi olarak, hedef seviyesi olarak 1.920 lira seviyesinde takip edeceğimi ifade etmiştim. Aynı durum geçerli. Soru şu: "1.900 lira seviyesinin üzerinde tutunabilecek mi?" Evet, 1.900 - 2.000 lira aralığında gidip gelen bir fiyatlama göreceğiz yıl sonuna kadar. Ancak ons altın nedenle yıl sonuna kadar tekrar 1.900 lira seviyesinin altına sarkacak. Ben bugün bugünü konuşuyorum. 'Cebimde benim dolarım var. Dolar üzerinden parite yapacağım, altın alacağım.', 'Benim cebimde Türk lirası var gram altın alacağım bu seviyelerden alır mıyım?' Bu sorulardan hareketle hem ons altın hem gram altın tarafına baktığımız zaman kendime bir zaman dilimi belirlerim. Biraz beklemeyi tercih ederdim. 1.980 dolar seviyesini beklerdim. Özellikle 1.980 dolar seviyesinin karşısındaki gram altını beklemeyi tercih ederdim."

 Yıl sonu altın fiyatları tahmini

İslam Memiş ayrıca altın fiyatları için yaptığı yıl sonu tahmininde de "Aralık ayı itibariyle yeni normal 1.900 - 2.000 lira seviyesi olacak. Ancak son bir alım fırsatı vermeden bu yeni zirveleri görmeyeceğiz. O yüzden elinde altın bulunduranlar 2024 yılında 2.500 - 2.700 lira seviyelerini görecek." dedi.