İstanbul'daki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı

İstanbul'daki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı
Güncelleme:

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den "Kumburgaz Fayı zorlanıyor ve üzerindeki stres alanı değişime uğruyor. Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı." uyarısı geldi.

Marmara Bölgesi'ndeki sismik hareketlilik devamediyor. 1 Temmuz'da Bursa'nın Gemlik ilçesinde 70 dakika arayla peş peşe meydana gelen 3,9 ve 4,2 büyüklüğündeki 2 depremin ardından, 2 Temmuz'da da yine merkez üssü Gemlik olan 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Marmara Bölgesi bugün de merkez üssü Marmara Denizi'nin Silivri açıkları olan saat 14:24'te Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, 3,6 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre ise 4.1 olarak açıklanan bir depremle sarsıldı.

Depremin ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir uyarı geldi.

Görür, şunları ifade etti.

"Marmara Denizinde, Silivri açıklarında 4,1 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fayı üzerinde daha önce 6,2 ile kırılmış fayın kırılmayan bir kısmı üzerinde, artçı olmalı. Kumburgaz Fayı zorlanıyor ve üzerindeki stres alanı değişime uğruyor. Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı."

 

Türkiye'nin diri fayları gösteren güncellenmiş deprem haritaları:

Türkiye'nin güncellenmiş son aktif fay hatları haritası
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 7 Mayıs 2025 tarihinde yayınladığı ve diri fayların tek tek gösterildiği Türkiye’nin güncellenmiş Deprem Tehlike Haritası

 

Türkiye'nin güncellenmiş son aktif fay hatları haritası
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 7 Mayıs 2025 tarihinde yayınladığı ve diri fayların tek tek gösterildiği Türkiye’nin güncellenmiş Deprem Tehlike Haritası

AFAD'ın son depremler listesi

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...

text-ad