İTÜ'de bir garip kavga !

İTÜ'de bir garip kavga !
Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler ayaklandı.. Maçka Kampüsü'ne yapılmak istenen kafeteryaya tepki var !

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampusu’ndaki yeşil alana kafeterya yapılmasına karşı çıkan öğrenciler bahçede nöbet tutmaya başladı. Yeşil alana çarşamba günü giren iş makinelerine tepki gösteren öğrenciler ile okulun güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre Pazar günü olayların büyümesi üzerine okula çevik kuvvet ve TOMA geldi. İş makineleri tekrar okula getirilerek çalışmaya başlayınca, nöbet tutan öğrenciler tarafından engellendi. Şişli Belediyesi de çalışmalara müdahale ederek durdurdu. İTÜ yönetimi internet sitesinde kafetaryayı ‘Park alanının her mevsimde kullanımını teşvik amacıyla çay/kahve hizmeti vermesi planlanan kapalı alan’ olarak tanımladı.

İTÜ UYARILDI

Şişli Belediyesi İTÜ’ye şu ifadelerin yer aldığı bir uyarı gönderildiğini açıkladı: “703 ada 24 parsel sayılı yerdeki yapı, kültür varlığı olarak tescilli olduğundan yapılacak her türlü inşai uygulama için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan karar alınması gerektiği, aksi halde yasal işlem yapılacağı hususunda bilgilerinizi arz ederiz.”