JUDO -18. NAZIM CANCA ÜMİTLER AVRUPA KUPASI JUDO TURNUVASI ANTALYA'NIN KEMER İLÇESİNDE BAŞLADI -TÜRKİYE, BAYANLAR KATEGORİLERİNDE BİRİNCİLİK, İKİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜKLERİ ELDE ETTİ

JUDO     -18. NAZIM CANCA ÜMİTLER AVRUPA KUPASI JUDO      TURNUVASI ANTALYA'NIN KEMER İLÇESİNDE BAŞLADI     -TÜRKİYE, BAYANLAR KATEGORİLERİNDE BİRİNCİLİK,      İKİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜKLERİ ELDE ETTİ

18. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Judo Turnuvası Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı. İlk gün yapılan müsabakalarda Türkiye, bayanlar kategorilerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülükleri elde etti.

18. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Judo Turnuvası Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı. İlk gün yapılan müsabakalarda Türkiye, bayanlar kategorilerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülükleri elde etti.

Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonun 2011 programında yer alan 18. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Judo Turnuvası, Kemer'de açılış töreniyle başladı.

İlk gün yapılan bayanlar müsabakaları sonucu 44 kiloda Türk sporcular Nazlıcan Kılıç birinci, İlyada Seyis ikinci, Yıldız Özdemir üçüncü oldu. Bu kiloda Belarus'tan Anfisa Kapayeva da üçüncülüğü kazandı. Türkiye, bayanlar 48 kiloda da Gülkader Şentürk ile birinciliği, Nazlı Karakaya ile ikinciliği, Gamze Bekar ile üçüncülüğü elde etti. Bu kilonun diğer üçüncüsü de Azerbeycan'dan Nazakat Maharramova oldu.

Bayanlar 52 kiloda da Özge Özkan birinci, Seren Dönmez ikinci olurken, Azerbeycan'dan Farida Hasankhanova ile Afsana Huselhova üçüncü oldu.

Müsabakalarda erkekler 50 kiloda birinciliği Ermenistan'dan Vahagn Hovserpyan, Azerbeycan'dan Sadik Maharramov ikinciliği, Azerbeycan'dan Mirsadi Gansalı ve Javidon UUmudov de üçüncülükleri kazandı.

Azerbaycan 55 kiloda da Iskandar Talıshınskıy, Elburus Zamanov, Alifani Grandashanzade ile ilk üç dereceyi elde etti. Bu kategoride diğer üçüncülüğü ise Gürcistan'dan Goderdzi Phetvıshılı kazandı.

Erkekler 60 kiloda da Gürcistan'dan Tamas Kriakozasashvılı birinci, Azerbaycan'dan Eshgin Mammadov ikinci, Rashad Rufulayev ile İsrail'den Lior Zvıelı üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal tarafından verildi.

Turnuvada yarın diğer kategorilerdeki müsabakalar yapılacak.