Kadınları hedef alan imam ile İhsan Eliaçık birbirine girdi

Güncelleme:

Kadınları hedef alan imam Halil Konakçı'nın ''Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor'' sözlerine tepki gösteren ilahiyatçı İhsan Eliaçık, ''Bütün gücünü onlar batıl biz hak, onlar din düşmanı biz inananlar retoriğinden alıyor'' dedi. Eliaçık'ın sözlerine yanıt veren Konakçı, ''Şeytan bu konuşunca susuyordur. Çünkü bunun dediklerini şeytan bile demedi. Biraz konuyla prim yapmaya gelmiş anlaşılan'' ifadelerini kullandı.

İmam Halil Konakçı'nın kadınları hedef alan, "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Konakçı da sosyal medyada kendisine yapılan yorumlara sessiz kalmıyor. Geçtiğimiz gün CHP'li Gürsel Tekin ile atışan imam Konakçı, bu kez yazar ve ilahiyatçı İhsan Eliaçık ile karşı karşıya geldi.

"BİR MAHALLEYE HAPSOLMUŞ HİÇ KİMSEYİ DİNLEYECEK HALİ YOK"
Halil Konakçı'yı hedef alan Eliaçık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, " Bütün gücünü onlar batıl biz hak, onlar din düşmanı biz inananlar retoriğinden alıyor. Bir mahalleye hapsolmuş hiç kimseyi dinleyecek hali yok. Namaz, tesettür vb. olsa bile dayatamazsın. Kur'an'da cezaları yok. Ama öldürme, çalma, iftira, zina ve kenzin var" dedi.

Kadınları hedef alan imam ile İhsan Eliaçık birbirine girdi - Resim : 1

"BUNUN DEDİKLERİNİ ŞEYTAN BİLE DEMEDİ"
İhsan Eliaçık'ın sözlerine kayıtsız kalamayan imam Halil Konakçı, şu sözlerle karşılık verdi: "Bir sen eksiktin. Bakın kim geldi. 'Allah yok diyen de cennete girer' diyerek şeytanı bile kıskandıran kişi geldi. Şeytan bu konuşunca susuyordur. Çünkü bunun dediklerini şeytan bile demedi. Ee tabi takan yok bunu ya biraz konuyla prim yapmaya gelmiş anlaşılan" ifadelerini kullandı.