Kayıp denizaltındaki 5 kişiden acı haber

Kayıp denizaltındaki 5 kişiden acı haber
Güncelleme:

Titanik’i ziyaret ederken iletişimi kesilen ve Pazar gününden bu yana gece gündüz aranan Titan Titanik'in yakınlarında parçalanmış halde bulundu.

İngiliz milyarder Hamish Harding (58), Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet (77), OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, Pakistan asıllı İngiliz iş adamı Shahzada Dawood (48) hep birlikte bir maceraya atıldı. Meraklı bu dört kişi, bir denizaltına binip Atlantik Okyanusu’na açıldı. Dawood, bu yolculukta 19 yaşındakli oğlu Suleman Dawood'u da yanına aldı. 

PAZAR GÜNÜNDEN BU YANA KAYIPTI

Kaşifler, Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre uzaklığındaki Titanik’in enkazını açıklamak için dibe daldı ve bir daha da çıkamadı. "Titan" adındaki denizaltından sinyal kesilince ABD ve Kanada sahil güvenlikleri harekete geçti.

DENİZALTI TİTANİK'İN YAKININDA BULUNDU

ABD Sahil Güvenliği'nden açıklama geldi. Pazar gününden bu yana gece gündüz aranan Titan Titanik'in yakınlarında bulundu. 

Denizaltında bulunan 5 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı.

KATASTROFİK ŞEKİLDE PATLADI

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan turistik amaçlı Titan denizaltısının 'katastrofik' şekilde patlayarak parçalara ayrıldığını söyledi.

Sahil Güvenlik yetkilisi Tuğamiral John Mauger, Boston'da yaptığı basın açıklamasında, "Enkaz, su aracının katastrofik bir şekilde patlamasıyla tutarlı. Bu yüzden çalışmaya ve aşağıdaki bölgeyi aramaya devam edeceğiz." dedi.

Mauger, kazanın, Titan denizaltısının dalışa geçmesinden 1 saat 45 dakika sonra, araçla iletişimin koptuğu anda gerçekleştiğini bildirdi.

Denizaltında bulunanların tamamının öldüğüne inandıklarını belirten Tuğamiral, turistik denizaltının enkazını, yaklaşık 100 yıl önce batan Titanik'in pruvasına 488 metre uzaklıkta ve yüzeyden 4 kilometre derinlikte bulduklarını kaydetti.

Denizaltı uzmanı Paul Hankin de enkazın 5 parçaya ayrıldığını, bunun "olayın ne kadar feci olduğunun ilk göstergesi" olduğunu ifade etti.

Hankin, "Aşağıda ne olduğunu tam olarak belirlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.