LGS sonuçlarının ardından Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi

LGS sonuçlarının ardından Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi
Güncelleme:

Bakan Ziya Selçuk'un Selçuk'un Anadolu İmam Hatip liselerinde doluluk oranının yüzde 99.8'e ulaştığına ilişkin yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Bakan Ziya Selçuk sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Selçuk'un anadolu imam hatip liselerinde doluluk oranının yüzde 99.8'e ulaştığına ilişkin yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Selçuk paylaşımında, "Anadolu İmam Hatip Liselerinin yüzde 99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin yüzde 87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler" ifadelerini kullandı.

Selçuk'un söz konusu paylaşımına verilen tepkilerde öğrencilerin imam hatibe yönlendirildikleri için mecburen bu tercihi yapmak zorunda bırakıldıkları belirtildi. Bir kullanıcı, "İmam hatipleri mecbur bırakarak, çocuklara dayatarak dolduruyorsunuz ve fen liseleriyle gurur duyacağınıza imam okullarıyla gurur duyuyorsunuz. Sonra neden imam hatiplerde deist sayısı arttı, ateist sayısı zıpladı diye söyleniyorsunuz" dedi.