Lufthansa uçağına bomba ihbarı

Lufthansa uçağına bomba ihbarı

İhbar nedeniyle zorunlu olarak Atatürk Havalimanı'na inen İstanbul-Frankfurt uçağındaki aramada herhangi bir bulguya rastlanmadı..

Lufthansa'nın İstanbul-Frankfurt seferini yapan yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle zorunlu olarak Atatürk Havalimanı'na indi. 

Alınan bilgiye göre, bu sabah Atatürk Havalimanı'ndan Frankfurt'a hareket eden Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın "LH-1305" sefer sayılı uçağına bomba ihbarı yapıldı.

Tekirdağ hava sahasından geri dönme kararı alan uçağın pilotu, kule ile irtibata geçti. Gerekli izinlerin alınmasının ardından uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.

Güvenli alana çekilen uçakta bomba prosedürü uygulandı. Yolcular terminale alınırken, uçak ve valizlerde x-ray cihazlarıyla arama yapıldı. Uçaktaki aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

THY uçağında da arama yapılıyor

Bu arada, Lufthansa'nın "LH 1305" sefer sayılı uçağına yapılan bomba ihbarını değerlendiren polis ekipleri, tedbir kapsamında Türk Hava Yolları'nın (THY) "TK-1305" sefer sayılı İstanbul-Malaga uçağında da arama yapmaya karar verdi. 

Saat 10.00'da hareket eden uçak, Atatürk Havalimanı'na geri dönerek zorunlu iniş yaptı. Bomba prosedürü uygulanan THY uçağındaki arama devam ediyor.

Etiketler bomba uçak lufthansa